Politika

Orbán szava már semmit sem ér: megalázó volt amit vele tettek

Pestibulvar.hu

Orbán Európa erős embere szeretett volna lenni, de úgy tűnik egyre távolabb sodródik ettől az álmától. És most nem is csak a Strache botrányra gondolunk, ami végképp megpecsételheti a Fidesz sorsát az EP-ben, hanem arra, hogy miként lett elege mindenkinek a Fidesz külpolitikai ámokfutásából.




 

Tudnunk kell, hogy a megállítandó, a Fidesz kommunikációja szerint mindenféle legitimáció nélküli Brüsszelben, ahol a fejünk felett döntenek, nem először akadályoz meg döntéseket a Fidesz vétója. Hiába, Brüsszel még sem Moszkva.

 

Csakhogy a legutolsó, teljesen értelmetlen és utolsó pillanatban jött vétóval teljesen kiverték a biztosítékot Orbánék. Egy Izraelról szóló, az EU 28 tagállama által megszövegezett közleményt Magyarország az utolsó pillanatban, mindenféle előrejelzés és indoklás nélkül vétózta meg. Ezzel, több mint kínos helyzetbe hozta az  Uniót, hiszen a határozat ment volna az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé.

Most azonban betelt a pohár, és az unió vezetői nem akartak nevetségessé válni a világ előtt, ezért egy trükkhöz folyamodtak. Hozzáteszük,

EKKORA ALÁZÁSBAN MÉG SOHA NEM VOLT RÉSZE

a magyar külpolitikának és diplomáciának. Ugyanis az utolsó pillanatos érthetetlen vétó ellenére a határozatot felolvasták az ENSZ-ben, némi változtatást eszközölve rajta. Úgy tudták teljesen figyelmen kívül hagyni a trollkodó magyar külügyi álláspontot, hogy mivel a soros elnök Románia csak egységes közös állaspontot képviselhet, nem ő, hanem Finnország képviselője olvasta fel a Biztonsági Tanácsban.

 




“Nagy örömömre szolgál, hogy az alábbi országok nevében elmondhatom”, kezdte a beszédét, majd felsorolta Magyarország kivételével az összes EU tagállamot, utána pedig a 27 tagállam által elfogadott szöveget, amiben viszont az unió véleményét írták le.

 

A fagyi visszanyalt, és Orbán ellen a saját maga által annyira kedvelt, kurucos trükkel tették helyre a Szijjártó által vezetett magyart diplomácia ámokfutását.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top