Politika

Feljelentették a Matolcsy-fiúkat, akik gyanúsan a legjobb pillanatban váltottak bankot

nyugatifeny.hu

A csőd előtt pár nappal menekítették ki a pénzüket a jövőbe látó gyerekek.
Bennfentes kereskedelem gyanúja miatt érkezett bejelentés az ügyészséghez Matolcsy Máté és Matolcsy Ádám ügyében.

 

A bejelentő nem más, mint az ország notórius feljelentője, Tényi István, aki a 24.hu-val közölte: azt kérte az ügyészségtől, hogy a tényállás tisztázása érdekében rendeljen el feljelentés-kiegészítést, vizsgálja ki az ügyet, szükség esetén indítson nyomozást.

 

Mint arról korábban beszámoltunk: a Matolcsy György vezette nemzeti bank december közepén fellépett az NHB Bankkal szemben, korlátozta a kifizetéseket, aztán nem sokkal később a bank hivatalosan is becsődölt.

 

Ennél a banknál vezette a számláit Matolcsy Máté és Matolcsy Ádám cége is. (És ez a bank segítette hozzá mindkét fiút cégükön keresztül egy-egy értékes rózsadombi villához, az egyiket ráadásul az MNB elnöke használja.)
 

De valamiért bő egy héttel a jegybanki intézkedés előtt mind Matolcsy Máté, mind Matolcsy Ádám cége egy másik banknál nyitott számlát, ezzel kimenekíthették pénzüket a megborult NHB Bankból.

 

Mindketten azzal magyarázták a gyanúsan a legjobb időpontban történt váltást, hogy szükségük volt egy új bankszámlára és a Gránit Banktól nagyon kedvező ajánlatot kaptak.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top