Politika

Lesújtó eredmény – már ebben a klubban is csak a sor végén kullogunk

Pestibulvar.hu

A Visegrádi Négyek országait rangsorolta az Európai Bizottság, a négy ország (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) unióhoz való csatlakozásának 15 évfordulója alkalmából. A felmérés arra irányult, hogy mely országokban növekedett legnagyobb mértékben a csatlakozás óta az egy főre jutó GDP, így kiderül, mely országok gazdálkodtak legjobban a nekik juttatott támogatásokkal.




 

A felmérés eredményéből kiderült, hogy Csehországban 62 százalékos, Szlovákiában 94 százalékos míg Lengyelországban 100 százalékos növekedés volt tapasztalható 2004-hez képest.

 

Ezzel szemben a magyarországi egy főre jutó GDP növekedés jócskán lemarad a másik három országhoz képest. Hazánk csak 57 százalékos növekedést produkált, ami a visegrádi négyek közül a legrosszabb teljesítmény eredményezi

– közölte az RTL Híradó.

Az eredményekkel kapcsolatban kifejtette véleményét Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója is, aki elmondta, hogy:

“JOBBAN HASZNOSÍTOTTÁK EZEKET A FORRÁSOKAT. OLYANOKRA KÖLTÖTTÉK, OLYAN BERUHÁZÁSOKRA, AMIK JOBBAN HASZNOSULTAK MINT NÁLUNK.

 

Mi ugye infrastruktúrára költjük a pénzt, vasútra, útra, adott esetben kisebb egészségügyi beruházásokra, oktatási beruházásokra, de inkább az infrastruktúrára, épületekre, nem pedig mondjuk az oktatás módszertanára vagy az egészségügyi ellátásnak a színvonal növelésére.




 

Az Európai Bizottság szerint csak az elmúlt egy évtizedben 3724 km utat és 415 km vasútvonalat korszerűsítettek Magyarországon EU-s támogatásból. A mostani számítások alapján jövőre 57,7 milliárd euróra, azaz közel 19 ezer milliárd forintra rúghat az összes Magyarországra folyósított EU-s támogatás összege, ami ötszöröse annak, mint amit a magyar állam eddig befizetett az Európai Unió költségvetésébe.

 

Tehát hiába a kimagaslóan magas támogatási összeg, melyet az unió biztosít a magyar államnak, az képtelen úgy felhasználni, mint a visegrádi országok többi vezetése, így sereghajtók vagyunk az egy főre jutó GDP növekedést illetően.

 

 




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top