Politika

Feladta Orbán – akkora volt a nemzetközi nyomás, hogy térdre kényszerült

Fotó: OV Facebook

Szerdai ülésén úgy döntött a kormány, hogy határozatlan időre elhalasztja az elmúlt évek egyik legvitatottabb lépésének bevezetését.




 

Fellélegezhet a magyar demokrácia, ugyanis olyasmi történt, amire az utóbbi években nem nagyon volt példa:

ORBÁN VIKTOR A NEMZETKÖZI NYOMÁS HATÁSÁRA MEGHÁTRÁLT.

 

Gulyás Gergely bejelentette: határozatlan időre elhalasztják a hatalmas botrányt kiváltott közigazgatási bíróságok felállítását. Emlékezetes, ez az a törvénymódosítás, amelyet a decemberi rabszolgatörvénnyel együtt fogadott el a parlament fideszes fele, és amely lényegében a földdel tette volna egyenlővé a hatalmi ágak harmadik ágát, a bírói hatalmat.

Gulyás ugyan azzal próbálta menteni az arcvesztést, hogy a módosítás mindenben megfelelt volna a jogállamiság követelményének, de ha ez így lenne, nyilván nem léptek volna ekkorát hátra. Azt még ő is elismerte, hogy a közigazgatási bíróságok a nemzetközi viták középpontjába kerültek az utóbbi hónapokban.

 

Gulyás elmondta, továbbra is nyitottak a vitára,

DE AMÍG AZOK MEGNYUGTATÓAN NEM RENDEZŐDNEK, ADDIG A RENDSZERT NEM FOGJÁK BEVEZETNI.

 




Hogy a hirtelen meghátrálásnak köze van-e ahhoz, hogy az EP-választáson elmaradt az Orbán remélte szélsőjobboldali áttörés, és a magyar miniszterelnök levegő nélkül maradt az EU-ban, egyelőre nem derült ki. Valószínűsíthető azonban, hogy ez állhat a dolog mögött, a kormányfő egyszerűen rájöhetett, hogy az elmúlt napok bukásai után nem maradt elég politikai tőkéje egy ilyen vitatott törvény keresztülverésére a nemzetközi porondon.

 

Ezt erősítheti az is, hogy Varga Mihály miért jelentett be hirtelen hatalmas adócsökkentéseket, és miért hirdetett meg Orbán gazdaságvédelmi akciótervet – valakinek nagyon próbál a kedvében járni, és menteni a menthetőt. Kérdés, nem késett-e el ezzel, tekintve hogy Emmanuel Macron francia elnök kategorikusan bejelentette,

VAGY LEÜLTETIK ORBÁNT AZ EU SZÉGYENPADJÁRA, VAGY NINCS NAGYKOALÍCIÓ.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top