Politika

Teljesen meghátrál a magyar kormány – Mindent elkövetnek azért, hogy a Néppártban maradhassanak

Pestibulvar.hu

A kormánynak az itthon elért EP-választási sikere után, rá kellett jönnie, hogy a helyzete a nemzetközi politika színterén kilátástalan. Az elmúlt évek EU-ellenes vonala, melyet képviselt, nem volt kifizetődő a Fidesz számára, ráadásul azok az szimpatizáns erők, melyek hasonló értékrendet képviselnek, nem erősödtek meg eléggé, így most a magyar kormány meghátrálni kényszerül.




 

A teljes kudarc egyik példája, hogy Emmanuel Macron pártcsaládja is leszögezte,

AMÍG AZ EURÓPAI NÉPPÁRT TAGJA A FIDESZ, ADDIG NEM SZÜLETHET NAGYKOALÍCIÓ AZ EP-BEN.

 

Hasonlóan vélekednek más, kisebb párttömörülések is, melyek szintén nem kívánnak Orbánékkal együttműködni.

A meghátrálást bizonyítja Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtöki közös Kormányinfója, melyen először Gulyás jelentette be, hogy a kormány kezdeményezi az Országgyűlésnél a közigazgatási bíróságok bevezetésének határozatlan időre való elhalasztását (erről bővebben olvashat korábbi cikkünkben). Ez az egyik olyan pont, ami európai és nemzetközi vitát is kiváltott, így most a kormány ezzel próbálja enyhíteni a feszültséget, megmenteni magát a Néppártból való kizárástól.

 

Gulyás után következett Varga Mihály, aki a kormány 13+1 pontos gazdasági akciótervét ismertette – közölte a 444.hu. Ezek a bejelentett terv legfontosabb elemei:

  • Júliustól a szociális hozzájárulási adót 2 százalékponttal csökkentik, így az 19,5 százalék helyett 17,5 százalék lesz.
  • Jövő januárjától módosítják a kisvállalati adót (kiva), ami így 13-ról 12 százalékra csökken.
  • Az Egyszerűsített Vállalkozói Adót kivezetik, és tervezik más adók összevonását is.
  • A kormány javasolni fogja az Országgyűlésnek, hogy decemberben szűnjön meg a vállalkozások kötelező adófeltöltése.
  • 2022-ig gyakorlatilag teljes egészében eltörlik a reklámadó kulcsát, tehát 0 százalékra csökkentik azt.
  • A szálláshely-szolgáltatások áfáját a jelenlegi 18 százalékról 5 százalékra csökkentik.
  • Áfa visszatérítést kaphatnak 5 millió forintig azok, akik a kistelepüléseken használt ingatlanok építésébe, bővítésébe vagy felújításába kezdenek.

 




A kormány mostani intézkedései inkább azt mutatják, hogy próbálják mérsékelni az ellenük kialakult közhangulatot, így próbálnak meg bent maradni az Európai Néppártban, mivel ha onnan kikerülnek, semmit nem ér majd a szavuk, hiába szerezték meg idehaza a EP-választáson kapható mandátumok nagy részét.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top