Politika

“Élő halott”, “korrupt banda” – Szanyi Tibor kegyetlenül kiosztotta az MSZP-t, majd bejelentkezett pártelnöknek

nyugatifeny.hu

Fokozódik a helyzet.




Miután az MSZP 6,6 százalékos eredménye 1 darab európai képviselői helyre volt elég a Magyarországnak járó 21-ből, a párt választmánya szavazást tartott a mandátum sorsáról, és úgy döntöttek, hogy a történelmi vereséget hozó választás kampányfőnökének (!), Ujhelyi Istvánnak adják azt.

 

A tét nem volt kicsi: havi 2,5 milliós EP-fizetéssel számítva évi 30 millió, 5 év alatt 150 millió forintról szólt a történet, plusz egyéb juttatások.

Erről csúszott le a másik nagy aspiráns, Szanyi Tibor.




Szanyi – ahogy az várható volt – nem nyugodott bele a döntésbe, és hétfőn egy szokatlanul kemény nyílt levélben ment neki pártjának. A levelet elsőként az atv.hu tette közzé.

 

Ebben Szanyi egyebek mellett azt írja:

“A nyilvánosság platformjain döntően a belső mutyijainkkal, külső alkudozásainkkal jelenünk meg, mások pedig leginkább korrupt bandának emlegetnek minket, ahol a vezetők a tagság vállát taposva huzakodnak az egyre kevesebb koncon. Hozzánk belépőkről alig hallunk, kilépőkről, elsétálókról, és sajnos elmentekről annál többet”

 

Szanyi szerint a gyávaság mintaesetének számít, hogy az elnökség – “különösen annak fizetett része” – a június elseji választmányi ülésen nem akarta előterjeszteni, hogy név szerint ki legyen az egyetlen EP-képviselőjük.

“Ez így nem párt! Ez így csak egy degenerálódó belterjes klub, ahol a politikai témakészlet elapadt, s jobbára az itt-ott fellelhető apróbb krajcárok után kapirgálunk.

6,62 %. Ha igaz, hogy a Párbeszéd egy 1-2 %-os párt, akkor mi keményen bezuhantunk 5 % alá, ami azt jelenti, hogy immár nem vagyunk országgyűlési képviseletre alkalmas tényező. És tényleg nem.”

– fogalmaz Szanyi, aki a levele végén bejelentkezik az MSZP elnöki pozíciójára, Tóth Bertalan helyett.

 

Azt írja:

“>>Holnapelőtt<< jeligére mozgalmat indítok, amihez csatlakozhat bárki, aki azt vallja, hogy a Föld-i élet még menthető, ha újra a legszélesebb értelemben vett szolidaritás lesz úrrá a gondolkodásunkban. Ez egy zöldmezős beruházás, amely vörös vonalakat húz jó és rossz között, s akár pártok befogadására is alkalmas. Ha az MSZP-nek szüksége van rám, akkor elnökévé választ, azzal hogy a pártot az említett mozgalomhoz kötöm.”




 

Szanyi Tibor teljes levelét az atv.hu-n olvashatod, >>ide kattintva<<.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top