Politika

Vári Attila exvízilabdázó lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Pécsen

A Szabad Pécs független helyi híroldal már délután közölte, de este az MTI is megerősítette, hogy Vári Attila korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját ajánlja Pécs polgármesterjelöltjének a Fidesz pécsi csoportja a párt országos testületei felé.

 
 

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester bejelentette, hogy nem indul a 2019-es választáson. Páva tíz éve polgármester, de párton belüli pozíciója sem volt stabil, és a város működtetése sem zavartalan. Pécs egyike azoknak a nagyvárosoknak, ahol az ellenzéki jelölt eséllyel indulhat, főleg azután, öt párt és a Mellár Tamás vezette Mindenki Pécsért Egyesület is beállt Péterffy Attila független jelölt mögé.

A Fidesznek ebben a helyzetben indokolt volt új jelölt után néznie, mert Páva győzelme erősen kétséges, és a pártvezetés is szívesen megszabadult volna már a nem túl meggyőző teljesítményű városvezetőtől.

Vári Attilát maga Páva ajánlotta a párt helyi csoportjának. A volt vízilabdázó 2009-ben, Páva győzelme után került a városba a PSN Zrt. élére. Vári a szerdai jelölést elfogadta. A pécsi csoport ajánlása akkor emelkedik jogerőre, ha a párt országos testülete, a Választási Előkészítő Bizottság is jóváhagyja. Ez június végén várható.

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top