Politika

Orbán Viktor tényleg fontos szerepet tölt be Európában: ő az elrettentő példa

A világhírű történész a lengyeleknek üzent, óva inti őket az orbánizmustól. Timothy Garton Ash nem akárki, korábban a világ 100 legbefolyásosabb embere közé is beválasztották. Az oxfordi egyetem európai tanulmányok tanszékének professzora azon a beszélgetésen figyelmeztette a lengyeleket, amit az első szabad lengyel választás 30. évfordulójának tiszteletére tartottak.

 

 

Ez nagyon nagyon egyszerű, az orbanizáció a la polonaise. Ez nagyon egyértelmű számomra. Ez egyértelmű egy történész számára. Nagyon komoly hatása lehet, amikor egy olyan rossz erő, mint amit Orbán Viktor képvisel, benne lehet az EU-ban, ez botrányos. Ahogy az is, hogy benne lehet még az EPP-ben, ez még botrányosabb, és használhatja a pénzünket, az EU-s állampolgárok pénzét, hogy egy igazi neo-autoritáriánus rendszert építsen, ami magától értetődően nem liberális demokrácia. És szemmel látható, hogy Lengyelország ezen a nyomon halad, és ugyan szerencséje van, hogy itt sokkal nagyobb a társadalmi ellenállás, de a veszély ettől még valódi.

– felelte Timothy Garton Ash arra a kérdésre, hogy szerinte mi veszélyezteti leginkább a lengyel szabadságot jelenleg.

A magyar miniszterelnök nyilvános szereplései alkalmával már több lengyel zászlót lehet látni, mint magyart. De mi lesz, ha a beutaztatott “jóbarátok” is észbe kapnak egyszer?

Orbán körül fogy a levegő. Putyin bábja néhány diktátor „barátságát” tudhatja magáénak, egyébként olyan kellemetlen Európa szerte, mint egy izzadt, alkoholtól (is) bűzölgő ember mellett utazni a 40 fokban valamelyik zsúfolt, levegőtlen fővárosi tömegközlekedési eszközön.

 

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top