Politika

Fellázadtak a Tiborcz-maffia Balaton-foglalása miatt a helyiek – Megfigyelőket küldtek rájuk

nyugatifeny.hu

Már biztonsági őrök állják útjukat a fürdőzőknek.




Pár napja beszámoltunk róla, hogy a balatonvilágosi strandot sorompókkal zárták el a fürdőzők és a horgászok elől, emellett kerítések és kapuk is épülnek, hogy elzárják a “pórnép” elől a település egyetlen szabadstrandját.

 

Az Aligai Fürdőegyesület mindezt észlelve a napokban már “riadóztatta” a közvéleményt, vasárnap pedig nyílt közgyűlésen kérdezte a helyiek és az üdülőtulajdonosok véleményét arról, hogy mik legyenek a következő lépéseik.

 

A Club Aligába az Apeninn Holding vásárolta be magát, amely Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltsége, aztán most el is kezdődtek a lezárások.




 

Érdemes tudni, hogy utoljára a kommunisták zárták el a település lakóit a vízparttól, ami a pártelit pihenőhelye lett. Nagyon úgy néz ki, hogy

most ugyanez történhet meg.

 

fotó: Fónai Imre / Magyar Narancs

 

A rendszerváltás óta sikerült azt elérni, hogy a helyiek és a nyaralótulajdonosok ingyen strandolhatnak, sőt, 4-6 hozzátartozójuk is kaphat belépőkártyát. Az eddig tulajdonosokkal nem is volt ezidáig probléma.




 

Ráadásul a balatonvilágosi képviselő-testülettel közösen elérték, hogy nem csak a strand minősül senki által el nem zárható szabad parti sétánynak a szabályozási terv szerint, hanem

a Club Aliga útjai is közutak.

 

Ezzel szemben a vasárnapi fórumon most arról számoltak be, hogy a horgászokat például biztonsági őr tartóztatta fel, a Mészáros-Tiborcz-féle csapatból, pedig Szalay Balázs (a Dakar-ralis, aki bérbe vehette az egész partszakaszt) azt mondta:

a móló, a kikötői út és zöld terület, az mind az övé.

 

Bukovszki András építész, az Aligai Fürdőegyesület alelnöke a mintegy 200 résztvevőnek azt mondta, ezek az első lépések abba az irányba, hogy elkezdik elvenni azt, ami a közé.

 

Bukovszky András a vasárnapi fórumon. Fotó: Fónai Imre / Magyar Narancs

 

A vasárnapi fórum egyik résztvevője kiszúrta, hogy a teremben ül két férfi

Balatontourist feliratú ingben.

 

A kempinges cég mögött is a Mészáros-Tiborcz-érdekkör áll, ezért fölszólította őket, hogy nyilatkozzanak.

 

A két férfi azonban nem élt a lehetőséggel, majd nem sokkal a fórum vége előtt távoztak is. Valószínűleg beépített spiclik lehettek.

(Magyar Narancs nyomán)




 

Frissítés: A Pro-Mot Hungária Kft. közleménye.

A 2019. június 28-án, pénteken megjelent sajtóhírekkel ellentétben a Club Aliga területét a korábbiakhoz képest lényegében változatlan feltételek mellett használhatják a helyi lakosok és nyaralótulajdonosok: biztosított a számukra a szabad lejárás a strandra és a járművel történő ingyenes áthaladás is.

 

A sérelmezett helyzet a kikötő üzemeltetéséért felelős bérlő tevékenysége következtében állt elő, ugyanis a tulajdonos Pro-Mot Hungária Kft. jóváhagyása nélkül helyezte el a sorompót, így korlátozva a területre való bejutást.

 

Tájékoztatása szerint erre részben közlekedésirányítási szempontok miatt, részben a kikötő elkorhadt cölöpjeinek lecserélése érdekében volt szükség. A Pro-Mot Hungária Kft. felszólította a bérlőt az előző állapot helyreállítására. A móló további használatáról tárgyalások folynak a kikötő üzemeltetője és a helyi horgászegyesület között.

 




Az előző tulajdonos által készített ingatlanfejlesztési tervek felülvizsgálata jelenleg is folyamatban van. Folyamatosak az egyeztetések továbbá a helyi önkormányzattal, és az Aligai Fürdőegyesülettel történő megbeszélésen is részt vettek a társaság képviselői. Az ingatlanfejlesztési projekt célja a korábban elhanyagolt üdülő megújítása a hosszú távon, üzletileg is fenntartható működés érdekében, a helyiekkel történő konzultációt követően.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top