Politika

Vizsgálnák, hogyan lett a terézvárosi polgármesternek két év alatt 65 négyzetméteres lakásból 150 négyzetméteres villája

Koszticsák Szilárd / MTI

A Vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottság összehívását kezdeményezik Terézvárosban a polgármester 200 milliós forintos villája miatt. Temesvári Szilvia Benedikta, a Párbeszéd hatodik kerületi politikusa ma délelőtti sajtótájékoztatóján elmondta:




A terézvárosi embereknek joga van megtudni, hogy honnan futotta Terézváros fideszes polgármesterének, Hassay Zsófiának egy kétszázmilliós budai villára!

 

Hassay Zsófiának 2014-es vagyonbevallása szerint még csak egy 65 négyzetméteres lakása volt, két évvel később viszont egy majdnem 700 négyzetméteres kertben lévő 150 négyzetméteres villába költözött a második kerületben, mondta el a politikus.

Magyarázatot várunk rá, hogyan tudta kigazdálkodni Hassay Zsófia két év alatt ezt a látványos életmódváltást. Ezért kezdeményezzük az önkormányzat vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottságának az összehívását. Szeretnénk, ha a választók októberben már ennek a vizsgálatnak a fényében hozhatnák meg a döntésüket, hogy ki vezesse majd Terézvárost.

– mondta Temesvári Szilvia Benedikta.

 

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum politikusa elmondta, hogy a következő évek munkájához tartozik majd az is, hogy visszaállítsuk a bizalmat saját polgármestereink és intézményeink felé. Ezért fontos, hogy a lehető legátláthatóbbak legyenek az önkormányzatok.




 

A Momentum politikusa azt mondta, a témában illetékes civil szervezetek bevonásával olyan javaslatcsomagot készít elő, amely átláthatóvá és egyszerűen nyomon követhetővé teszi a politikusok valódi vagyoni helyzetét és az önkormányzatok gazdálkodását.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top