Belföld

800 ezer alkoholbeteg van Magyarországon, majdnem minden családra jut egy

Fotó: Pixabay

Magyarországon nyolcszázezer ember alkoholbeteg, tehát szinte minden családra jut egy – közölte Zacher Gábor toxikológus hétfőn az M1 aktuális csatornán.




A szakember azt mondta, tiszta szeszben (96 százalékos alkohol) kifejezve fejenként átlagosan 14 liter alkoholt isznak a magyarok egy évben, és évente harmincezren halnak meg valamilyen alkohol okozta megbetegedésben.

 

– Magyarországon a kábítószer nem okoz akkora gondot, mint az alkohol, húszezer kábítószerfüggő van, kábítószer okozta megbetegedésben pedig évente negyvenen halnak meg – ismertette.

Úgy gondolja, ez azért van, mert a kábítószerről többet beszélnek, az alkoholproblémákról viszont alig. Javaslata szerint Magyarországra kellene egy alkoholfogyasztással kapcsolatos stratégia, amely egy felmérésből és egy jövőképből áll.

 




Kitért arra is, Európában sok új kábítószer jelenik meg, az Európai Drogmonitorozási Központ tavaly 55, 2017-ben 51, 2016-ban 80, előtte 100 új szert regisztrált. Ezek jelentős része Kínából érkezik.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top