Politika

Az eladót Bártfai-Mager Andrea miniszter felügyeli, a vevő céget a férje vezeti a húszmilliárdos gáztároló-üzletben

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Pénteken derült ki – a Népszava vette észre a GVH honlapján –, hogy a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) teljes egészében megvásárolja a magyarországi földgáztárolásért felelős MMBF Földgáztároló Zrt.-t, amely eddig a kisebbségi tulajdonában állt. A vételár 19,9 milliárd forint, amelyet az eddig 51 százalékos tulajdonos, az MFB Magyar Fejlesztési Bank kap, azt pedig a 444 emeli ki, hogy az üzletet akár egy családi ebéden is megbeszélhették volna, hiszen amíg az MFB Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter felügyelete alá tartozik, az MSZKSZ vezérigazgatója nem más, mint a férje, Bártfai Béla.




 

Az üzlettel az állam milliárdos nagyságrendű osztalékról mond le, hiszen az MMBF jellemzően több mint tízmilliárdos bevételt ér el, a 2017-es 10,2 milliárd forintos eredmény után például hatmilliárdon osztozhattak a tulajdonosok. A 2018-ban elért 11,8 milliárd forintot bent hagyták a cégben.

 

Ami Bártfai-Mager Andreát illeti, a miniszter még a tavalyi miniszterjelölti meghallgatásán tette fel az úgy tűnik, költői kérdést, felügyelhet-e olyan céget, amelyben bármelyik családtagjának szerződése van. Erre úgy válaszolt, olyan cégekben, amelyek az ő irányítása alatt állnak, a családtagjai nem kaphatnak semmilyen lehetőséget, csakhogy most már mindössze egy rag választja el hazugságtól, a férje ugyanis egy olyan céggel kötött szerződést, amely az ő felügyelete alatt áll.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top