Politika

Furcsa beszerzések a rendőrségnél: Audi-limuzinok, budaörsi luxusház, golyóálló leplek

168ora.hu

Budaörsi ikerházat, limuzin osztályú Audi A3-asokat, de húsz lövedékálló lepelt is beszereztek a rendőrök az Országos Rendőr-főkapitányság egyik nyilvános szerződéslistája alapján – írta a Népszava.




 

A budaörsi ház egy modern, kétszintes otthon. Helyileg a Szalonka utcában van, a lap szerint szinte kulcsra kész, de azt a körülötte dolgozó munkások már nem tudtak megmondani, pontosan ki fogja használni.

 

Budaörs egyik felkapottabb városrészében található ingatlant a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vásárolta, közel 75 millió forintért, de a tulajdonjogokat az ORFK gyakorolja. A vonatkozó dokumentum azt viszont már nem részletezi, mi szükség a házra, egy utcabéli nő azonban úgy tudja, szolgálati lakásról van szó.

“Valami rendőri középvezető költözik ide vidékről, ezért a nagy felhajtás” – mondta a lap munkatársának.

 

A szerződéslistán egyébként más érdekességek is sorakoznak. A rendőrség idén április és november között 450 Škoda Octaviát vásárolna, további 450 darabot pedig 2019 és 2024 között lízingelne a Porsche Hungáriától és a Porsche Lízing Szolgáltató Kft.-től. Mindkét beszerzésre ötéves szervíszolgáltatást is megrendeltek; az Octaviákért pedig öt év alatt összesen 3,89 milliárdot fizetnének – írta a lap.

De rendeltek további száz Audi A3 Limo Basis 35 TFSI-t is, ezt ugyanilyen megoszlásban, vagyis 50 autót november végéig, 50-et pedig 2024-ig vásárolnak, illetve lízingelnek a Porsche cégeitől. Utóbbiért összesen 429,4 milliót fizetnek.

 




A listán szerepel még 20 darab lövedékálló lepel (12,2 millió forintért), ami 9 milliméteres lövedék és gránáttámadás ellen is megvédi hordozóját. Az árut külföldről importáló Tactical Kft. egyik munkatársa azt mondta, a lepelt köpenyként is lehet viselni, de általánosabb, hogy egyfajta ruganyos falként használják kiemelt személyek védelménél.

 

A Népszava szerint valószínűsíthető, hogy Áder János testőrgárdája is kap a golyóálló szövetből.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top