Politika

Idős, betegeskedő orvosokra épül a sümegi orvosi ügyelet – Elmaradt egy műszak, felháborodott a fideszes polgármester

Fotó: Végh László/Facebook

Nagy felfordulás kerekedett Sümegen, miután kiderült, július 26-án 16 órán át nem volt orvosi ügyelet a területileg illetékes rendelőintézetben.




 

Veszpresszó beszámolója szerint a település fideszes polgármestere, Végh László az önkormányzati tévében a felelősséget az ellátást elvileg biztosító orvosok felelősségét firtatta. Számon kérte a felelősségérzetüket, valamint elmondta, hogy szerinte kiemelkedőnek számító 3500 forintos órabért fizet a város az ügyeletes körzeti orvosoknak.

 

A polgármester szavaira szerettek volna reagálni az orvosok is, de az önkormányzati televíziótól azt a választ kapták, hogy „jelenleg nincs kapacitásuk arra, hogy elolvassák a levelet”.

 

Az orvosi ügyeletet a Sümegi Kistérségi Többcélú Társulás (SKTT) üzemelteti és szervezi, ő állapodik meg az környéken dolgozó orvosokkal az ügyeleti rendről.




 

Mivel az orvosok észrevételeit nem közölték, ezért ők a sümegi ellenzéki polgármesterjelölthöz, Kovács Mihályhoz fordultak, hogy tegye közzé levelüket. Mint kiderült, az aznapi ügyeletet elvileg ellátó orvost úgy osztották be, hogy nem is Sümegen, hanem a szomszédos településen praktizál. A hasonló gondok miatt már fordultak az SKTT-hez, ugyanis az orvosi kar életkora, egészségi állapota és a jogszabályi keretek miatt egyre nehezebb ellátniuk az ügyeletet. Hozzátették, hogy az önkormányzati cég által fizetett ügyeleti óradíj egyáltalán nem kiemelkedő Magyarországon.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top