Politika

Sokkoló számokat ismertettek: rengeteg pénztől fogunk elesni Orbánék miatt

Kép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

Megrázó adatokat ismertetett mai sajtótájékoztatóján Dr. Molnár Csaba a DK EP-listavezetője. A friss hírek szerint 1000 milliárd forinttól eshetünk el az Orbán-kormány elcsalt közbeszerzései miatt. Mindezt alátámasztja egy lesújtó eredményű vizsgálat is.




Az összeg, amitől elesünk Orbán rendszerszintű korrupciója miatt, olyan magas, hogy nehéz is elképzelnünk. Dr. Molnár Csaba egy példával él: ezermilliárd forint elegendő volna ahhoz, hogy az egészségügy éves költségvetésének kétharmadát fedezzük vele, de a kórházak adósságait is kifizethetnénk belőle 15 évre előre. Korábban ilyen méretű pénz-visszatartásról korrupciós ügyben sehol Európában nem volt példa.

 

Az Európai Bizottság egy friss vizsgálatának során a pályázatok több mint felében találtak korrupcióra utaló jeleket, így ezektől a pénzektől a Fidesz miatt eleshetünk.

Mi az egyetlen megoldás?

A DK megvédené Magyarországot a büntetésektől, hiszen korrupt diktátorok üzérkedései miatt a tagállamok kapnának kevesebb pénzt, ami nem lenne igazságos. Éppen ezért a Demokratikus Koalíció azt szeretné, ha az uniós forrásokat ne Orbán Viktor korrumpált rendszere ossza szét, hanem azokat közvetlenül az EU-ban felállított testületektől kaphatnánk meg. Ilyen módon nem feltétlenül Mészáros Lőrincekhez kerülne az, hanem azokhoz, akik a legjobb pályázatot nyújtják be.

 




A DK először 2016 áprilisában fordult az Európai Parlament Költségvetési Bizottságához, hogy vezessék be ezt az új szabályt, tavaly pedig az Európai Bizottságot és az Európai Tanácsot is megkereste a párt ebben az ügyben.

 

Molnár Csaba elmondta: a magyarok kétharmada egyetért ezzel a tervezettel egy közvélemény-kutatás szerint, sőt, még a fideszes szavazók többsége is támogatná az átalakított pénzosztási rendszert.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top