Politika

Legbelső körből jött a kritika – Matolcsy nekiment Orbán politikájának

Orbán és Matolcsy MTI Fotó: Beliczay László

Geopolitika, technológia, pénz címmel írt véleménycikket a Növekedés.hu-ra Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke. A cikk azért is jelentős, mert a jegybank első emberének azért mindig több és relevánsabb információja van arról, hogy éppen mi is a pontos helyzet, és merre tartanak a folyamatok.




 

Az pedig különösen érdekes, hogy szükségét is érezte megírni a véleményét, miközben az elég erős kritikákat fogalmaz meg a kormányzat teljesítményével, irányvonalával kapcsolatosan.

 

Az egyik legfontosabb mondat így hangzik: “kevésbé értjük azonban a technológia új kihívásait. Még nem értjük, hogy teljes versenyképességi fordulat nélkül a hozzánk érkezett import tőke csak szigetként működik tovább, mert nincs hová kötődnie”. Nos, ha valaki nem értené, Matolcsy virágnyelven az ellenzék évek óta hangoztatott kritikáját ismétli meg,miszerint

ALACSONY HOZZÁADOTT ÉRTÉKŰ, BÉRMUNKÁT VÉGEZ MAGYARORSZÁG A KÜLFÖLDI AUTÓGYÁRAKNAK, AKIK BÁRMIKOR TOVÁBBÁLLHATNAK!

 

Valószínű, Matolcsy információi is azt erősítik meg, hogy hamarosan hozzánk is elér az autógyárak leépítési hulláma, és semmit sem fogunk tudni kezdeni a felszabadult munkaerővel, ami teljesen versenyképtelen!




 

“Nem értjük, hogy a világ élvonalába /első 200 közé/ tartozó egyetemek nélkül az új technológia nem képes tartósan mozgatni a felzárkózást” – írja Matolcsy, amit lehet, hogy inkább a CEU elüldözésének az időszakában kellett volna hangoztatnia, ha nem is a sajtóban, de Orbánnak mindenképpen. De a jegybankelnök nem áll meg itt, és azt az elképesztő kijelentést teszi, hogy “amint azt sem értjük, hogy

AZ ÁLLAMI EGÉSZSÉGÜGY MAI MŰKÖDÉSÉVEL NEM LEHET NÉPESEDÉSI FORDULATOT ELÉRNI”.

 

Magyarán babaváró hitel ide vagy oda, sem a CSOK, sem az autóvásárlási kedvezmény nem tud előrelépést hozni az egészségügy mai lerohadt állapota mellett! Igen nagy lehet a baj, mert Matolcsy épp azt a három területet említi kritikával, amit évek óta az ellenzék is fúj: oktatás, egészségügy, munkaerőpiac. 

 




Nem tudjuk elképzelni, hogy ezek a kritikák nem négyszemközt hangzottak el először, és nem jelentek volna meg, ha lett volna foganatjuk. De ezek szerint,

LASSAN MÁR MINDENKI ÉRZÉKELI A VALÓS PROBLÉMÁKAT ORBÁNON KÍVÜL, DE SENKI NEM TUDJA A KEZÉBŐL KIRÁNTANI A KORMÁNYT.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top