Politika

Bajai lángosos: egy fideszes képviselő próbálta rávenni, hogy induljon el polgármesternek

hvg.hu

Állítása szerint egy helyi képviselő írt neki, hogy induljon el a közös ellenzéki polgármesterjelölt ellen. Nevet egyelőre nem mondott.




 

Egy helyi fideszes képviselő próbálta rávenni a “bajai lángosos” néven ismertté vált Szabó Richárd vállalkozót, hogy az ellenzéki összefogás támogatása helyett induljon inkább Baja polgármesteri székéért az őszi önkormányzati választásokon – szúrta ki a 444.hu a férfi által működtetett Sugó-parti Közéleti portál Facebook-oldalon.

 

A férfit korábban azért hurcolták meg, mert hajléktalanoknak ingyen adott lángost, majd télen névtelen zsaroló leveleket kapott, miszerint vagy abbahagyja a Fidesz támadását, vagy mindenki megtudja, hogy meleg. A férfi erre maga coming outolt.




 

Szabó Richárd ezután most július végén arról írt a Facebookon, hogy “egy helyi fideszes képviselő” elkezdett neki Messengeren írogatni, miután egy ideje nem mutatkozott az ellenzéki fórumokon, és megpróbálta rávenni arra, hogy az önkormányzati képviselői poszt helyett induljon el a inkább a közös ellenzéki polgármesterjelölt, Nyirati Klára ellen az őszi önkormányzati választáson. “A helyi Fidesz képviselője meglátta bennem hirtelen, hogy mennyire szeretnek az emberek, majd rátért a lényegre. Mivel közöltem, hogy független képviselőként akartam indulni, máris alkalmasnak talált a város vezetésére. Mondván, hogy mérlegeljem, mit adott Nyirati Klára, és mit adtam Én a városnak. (…) Azt akarták, mindenáron gondoljam át, a polgármesteri jelöltséget. Függetlenként!”

 

A férfi hozzátette, egyébként végül nem kíván indulni semmilyen formában, mert így jobban tud majd segíteni a rászorulókon, és egyébként sem árulná el soha az ellenzéket. “Tehát Baján nem Én leszek a Ti emberetek ahhoz, hogy a szavazatokat megosszátok” – írta, hozzátéve, hogy ha a Fidesz letagadja a beszélgetést, akkor nyilvánosságra hozza, ezt most meg is tette, bár az őt megkereső ember nevét kitakarta a képernyőképeken.

 

A beszélgetésben az állítása szerint fideszes képviselő mindenesetre azzal próbál érvelni, hogy ha Szabó független önkormányzati képviselő-jelöltként indulna, akkor csak 2-3 ezer ember szavazhatna rá, akik közül nem ismerné mindenki a munkásságát, de ha polgármesternek jelöltetné magát, akkor városi szinten már nagyobb az ismertsége, és nagyobb esélye is lenne a győzelemre.




 

A beszélgetés során a képviselő megpróbálja befeketíteni az ellenzéket, mondván Szabót csak kihasználták, fotózkodtak a lángosossal, amíg hírnevet hozott nekik, “aztán meg magadra hagynak…. Ricsi te tudod…azokat véded, akik sz@rban hagytak”. A képviselő ezért azzal érvel, hogy

mekkora égő lenne a ‘Sikeres Bajának’ (akik becsaptak téged) ha nem a Klári, hanem te lennél a polgármester.

 

Felveti még azt is, hogy úgyis szét fog esni az ellenzéki összefogás.

 

A képviselő azzal is érvel, hogy bár ő sem gondolta volna, de sokan szeretik és támogatják a lángosost, és “az 100%, hogy nagyobb a támogatottságod, mint a Klárinak…”, majd hozzáteszi:

Klári nem ért az önkormányzati dolgokhoz… férfinak nagyobb az esélye a polgármesteri székhez…

 

Szabó Richárd most azt írta, az érintett önkormányzati képviselő egy hetet kap, hogy kiálljon és bocsánatot kérjen a bajai választóktól, és ha ezt nem teszi meg, akkor nyilvánosságra hozza az eredeti képernyőképeket.




forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top