Politika

Döbbenetes cikk jelent meg, amivel biztossá vált: búcsút inthetünk Európának

Kép forrása: MTI

Egy új korszak kezdődik, ez már nem vitás, csak nem úgy, ahogy azt elképzeltük. A Fidesz kizárása a Néppártból egy demokratikus országban intő jel lenne, Magyarországon azonban a Fidesz ezt nem várja meg: saját maga kíván kilépni és egy más szövetséghez tartozni, amelyben hasonlóképpen gondolkodnak Európáról és az illiberális demokráciáról.

Már Bayer Zsolt is fejtegette, hogy egy új párt alapítása lenne célravezető, de a mai Magyar Nemzet cikk feltette a pontot az i-re. A szerkesztőség ugyanis felszólítja a Fideszt a kilépésre.




 

Mielőtt még azt gondolnánk, hogy ez egy önjáró, jobboldali érzelmű sajtó saját gondolata, mindenkit megnyugtatunk, hogy a kormánypárt kommunikációja ennél sokkal összetettebb. Minden lépést előre elterveznek, és ezek a jelek kezdetei a kilépés előkészítésének. A Magyar Nemzet azt írja:

A néppárt mára a beteg liberalizmus kiszolgálója lett. (…) A liberalizmus mára hadat üzent az ember mindhárom meghatározó identitásának.

 

Vallási, nemzeti és nemi identitás nélkül nincs Európa, európai kultúra és civilizáció – írja a napilap, amely szerint Jean-Claude Juncker,

Európa első embere egy mentálisan és morálisan is válságban lévő báb, aki Soros kitartottja.

 

Ennél tovább is mennek.

A Fidesz nem engedheti meg magának, hogy a néppártban ma már kötelező liberális és szocialista szövetségben részt vegyen.

 




Innen csak egy lépés lenne, hogy előírják, a Fidesz egyezzen ki Gyurcsányékkal – írja a kormánylap, amely szerint

árulás lenne, ha Orbán Viktor nem szakítana a néppárttal.

 

Ha a Fidesznek nem lenne eltökélt szándéka kilépni a néppártból, a Magyar Nemzet nyilván nem árulózná le az esetleges maradása esetén. Egy olyan lap, amelyet teljes körűen “fognak”, aligha írhatna le ilyen súlyos mondatokat.

A Fidesznek egy útja maradt: az új szövetség útja. Orbán Viktor és a Fidesz lépjen ki az Európai Néppártból, és kössön szövetséget Matteo Salvinivel, az osztrák Szabadságpárttal, valamint a lengyel kormánypárttal! Ez ma Európa és a magyarság érdeke.

Nincs mire várni tovább – pontosabban fogalmazva: tilos tovább várni! Így, és csak így lehet élére állni a bevándorlás elleni harcnak, megvédeni a nemzetek Európáját és benne Magyarországot. A magyar miniszterelnöknek muszáj lesz e harc élére állnia. Ez következik mindabból, amit eddig képviselt.

 

Így vélekedik a Magyar Nemzet, vagyis így vélekedik Orbán és pártja is. Úgy tűnik, új korszak kezdődik. Egy Európától távoli, demagógiára és populizmusra épülő szövetség, amely azokat tömöríti, akik szerint Orbán útja járható. Erre figyelmeztettek sokan, ettől tartottunk az elmúlt években. Nem gondoltuk, hogy ilyen gyorsan eljön ez az idő, de ettől a ponttól már nincs visszaút…




 

Ha nem lesz változás, Európa már csak egy puszta emlék marad…

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top