Politika

Ezt a kritikát nem teszi zsebre Orbán: “bicskanyitogató urizálásról” beszél egykori bizalmasa

Pestibulvar.hu

Emlékeznek még, hogy 2006-ban, az országgyűlési választások két fordulója között Orbán Viktor maga helyett Bod Péter Ákost javasolta miniszterelnöknek? El lehet képzelni, mennyire kétségbe lehetett esve a köztudottan hatalommániás, ám egyértelműen vesztésre álló Orbán, ha már arra is hajlandó volt, hogy lemondjon a kormányfői posztról a Magyar Nemzeti Bank egykori vezetőjének javára… Ami persze azt is elárulja, hogy Bod Péter Ákos elég közel állhatott Orbánhoz. Ehhez képest megdöbbentő, a 168 Órának adott interjújában most




BOD PÉTER ÁKOS EGÉSZEN DURVÁN EKÉZI A FIDESZT!

 

A neves közgazdász szerint nehéz idők jöhetnek a gazdaságban és ha a kormány fel akar készülni a gazdaság lassulására, „akkor abba nem férnek bele olyan nagyvonalú költések, mint a látványsportok, a presztízsberuházások, az igen drága elkötelezettségek.”

ORBÁN EGYKORI KORMÁNYFŐJELÖLTJE SZERINT EZEKNEK A KIADÁSOKNAK EGY RÉSZE BICSKANYITOGATÓ URIZÁLÁS

egy közepesen fejlett ország részéről, és összességükben egy későbbi, nehezebb helyzetben óriási terhet jelentenek majd a társadalom számára.

Bod Péter Ákos más téren is kíméletlenül ráhúzza a vizes lepedőt Orbánékra. Szerinte ugyanis a Fidesz-kormány gazdaságvédelmi terve leginkább csak korrekció, és azt is nyíltan kimondta: komolytalan a Fidesz ígérete, hogy 2030-ra utolérjük az osztrák életszínvonalat.

 

Az MNB volt elnöke szerint Orbánék „minden héten átadnak valami látványos dolgot, miközben a családi pótlék hosszú évek óta nem nő, egész térségek szakadnak le egyre jobban, a gyerekszegénység újratermelődik”. Úgy véli, meg kellene vizsgálni, hogy miért nem tudnak fejlődni a magyar kis- és középvállalkozások. Fel is teszi a kérdést:

„VAJON TÉNYLEG AKKORA ÖTLET VOLT-E A KÍNAIAK ÉS AZ OROSZOK KEDVÉRE TENNI?”

 




Bod Péter Ákos úgy véli, volt pár év, amíg dőlt az uniós támogatás, de ez az időszak lassan lezárul, és ilyen a jövőben már biztosan nem lesz.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top