Belföld

Németh Szilárd: A budapesti Honvédkórház már 2007-ben tudta azt, amit a most átadott bécsi szuperkórház

EKKORÁT HAZUDNI CSAK A FIDESZ TUD!

 
 

A Fidesz államtitkára, rezsibiztosa és egyik legnagyobbat mondani tudó politikusa, Németh Szilárd rövid Facebook-posztban emlékezett meg a most átadott bécsi szuperkórházból annak apropóján, hogy az Index videóriportban mutatta be a hipermodern épületet.

„IDÉN NYITOTTÁK MEG BÉCSBEN EURÓPA LEGMODERNEBB KÓRHÁZÁT. AZ OSZTRÁKOK OLYAN ROBOTOKAT ALKALMAZNAK A BETEGEK ELLÁTÁSA SORÁN, AMILYENEKET MI, MAGYAROK A BUDAPESTI HONVÉDKÓRHÁZBAN MÁR ÉVEK ÓTA ÜZEMELTETÜNK”

– írja Németh azt sugallva, hogy Budapest tizenkét évvel lelépte az osztrák fővárost egészségügyi robotika terén.

Szerencsére egy alapos kommentelő, Veres Viktor összeszedte, amit a mesteri csúsztatás értelmezéséhez tudni kell.

 

Apáti Bence a Honvédkórházban fekszik.Fotó: Apáti Bence / Facebook

Apáti Bence a Honvédkórházban fekszik.Fotó: Apáti Bence / Facebook

 

Az indexes Joób Sándor bemutat egy kétágyas bécsi kórházi szobát. A jobboldali ágy nem a második ágy, hanem egy plusz heverő, ha a fekvőbeteg az ablakon szeretne bámészkodni, itt megteheti.Fotó: Indexvideó

A robotok valóban szuperek, de sok köze az Orbán-kormánynak nem volt hozzájuk, hiszen 2007-ben adták át őket a szocialista kormányzás idején.

A robotok alapvetően nem a közvetlen betegellátásban vesznek részt, valójában meglehetősen egyszerű lények, teherhordásra használják őket.

Az viszont igaz, hogy a robotok liftjei kevesebbszer romlanak el, mint az emberek által használt liftek.

Bár Németh Szilárd nem utal rá, de érdemes megnézni a videón, hogy valójában mekkora különbség is van a Norden Kranekenhaus és a Honvédkórház között: előbbiben mozgóglépcsőkön közlekednek bent, ha épp nem lifttel, az intenzívosztály tágas, egészen elképesztő felszereltséget látni a képsorokon.

Amíg Bécsben 1-2 ágyas szobák vannak, az ágyakhoz telepített, a betegek nyugalmát szolgáló TV-vel, wifivel, konzollal, addig Budapesten 8-12 ágyassak a szobák.

 
 

A Honvédkórházról ráadásul az elmúlt egy-két évben sorozatosan érték egymást a botrányok amiatt, hogy alulfizetettek a dolgozók, nem kapnak túlórapénzt az orvosok és az ápolók, hónapokig nincs mammográfiai vizsgálat, létszámhiány miatt akadozott a sürgősségi ellátás.

Németh igyekezete annak is betudható, hogy ő a jelenlegi honvédelmi államtitkár, és a kormány egyik fontos embere, Apáti Bence éppen a kórház sürgősségijén fekszik, amiről remek véleménnyel van (“elnöki”).

Ehhez már télleg nem fűznénk semmi kommentárt, csak két képet a Honvédkórházból és a Krankenhaus Nordból.

Nem Németh Szilárd az első fideszes politikus, aki igyekszik úgy beállítani Európa egyik leggazdagabb városát, mint ahol rosszabb a helyzet mint a magyar fővárosban. Emlékezetes volt Lázár János videója, amelyben azt próbálta meg bemutatni, hogyan rettegnek az emberek Bécsben.

 

 

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top