Politika

Hadat üzentek Orbánnak – az eddigi egyik legnagyobb hívénél borult ki a bili

Pestibulvar.hu

Ma már megszámolni sem tudjuk, hány olyan befolyásos, komoly szaktekintéllyel rendelkező ember bírálja a kormány munkáját, sokszor pedig magát Orbán Viktort is, akik néhány éve még feltétlen hívei voltak, vagy éppen komoly pozíciókat töltöttek be kormányában.




 

Régen érett a helyzet, de most borult ki a bili a Magyar Orvosi Kamaránál. Az elmúlt 1-2 évben már Éger István elnök is megütött némi kritikus hangot, de most odáig ment el a kamara, hogy azt mondták a sajtótájékoztatójukon, hogy

A KORMÁNYNAK EL KÉNE DÖNTENIE, HOGY ORVOSOKKAL AKARJA ELLÁTNI A MAGYAR BETEGEKET, VAGY INKÁBB MÁSOKKAL.

 

Egyebek között csalódottságuknak adtak hangot, úgy érzik az orvosok, hogy bepalizták őket, mert semmi nem lett abból a folyamatos orvosi bérfelzárkóztató programból, melyet beígért a kormány. Éppen ezért rendkívüli nagygyűlést hívnak össze szeptember 21-re, amire az MTI beszámolója szerint több minisztériumot is elhívtak. Éger István kamarai elnök célként jelölte meg a „félbeszakadt tárgyalások folytatását” a kormánnyal, és azok „gyors, eredményes lezárását”.




Most már úgy tűnik, a Magyar orvosi Kamara túllépett a kritikákon, és konkrét követelést is megfogalmaztak,

A 900 EZER FORINTOS, EGYSÉGESEN KÖTELEZŐ KEZDŐ MINIMÁLIS ALAPBÉRT

amely közfinanszírozott egészségügyi ellátás valamennyi szakorvosának, fogorvosának a munkaviszony típusától függetlenül járna. „Az mégiscsak disznóság, hogy ma egy három műszakban, betegágy mellett dolgozó nővértől kétszer annyi közterhet szed be” az állam, mint attól a nyugdíjastól, aki mondjuk egy irodában dolgozik, mondta Éger a nyugdíjas korú, az egészségügyben dolgozó munkavállalókat sújtó diszkrimináció kapcsán.

 

Az biztos, hogy ez már egy újabb, aktív lépés a májusi kemény hangvételű közlemény után, melyben azt állították:

A BIZTONSÁGOS BETEGELLÁTÁS MÁR AZ ÖNKÉNT VÁLLALT TÚLMUNKA MAXIMÁLIS KIAKNÁZÁSÁVAL, A MUNKAJOGI SZABÁLYOK RENDSZERES ÉS SOROZATOS MEGSÉRTÉSÉVEL SEM BIZTOSÍTHATÓ.

 




Hát itt tartunk most, Orbán kilencedik évében.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top