Politika

Újabb fideszes borított a párt ügyeiről – csúnyán rárúgta az ajtót Orbánra

Pestibulvar.hu

Habár állítása szerint csak belső levélnek szánta Gyula volt fideszes alpolgármestere azt a dokumentumot, ami mindent borít a párt szennyes ügyeiről a településen, az végül a kívánatosnál több kézhez is eljutott, köztük az Indexhez is elért.




 

Mint ahogy mi is beszámoltunk róla pár napja, újabb sértett fideszes döntött úgy, hogy hirtelen megvilágosodik, és kitálal a párt szennyes belügyeiről a nyilvánosságnak. Galbács Mihály, aki korábban a város gazdasági alpolgármestere volt, ugyan elvileg csak Orbán Viktornak és Kövér Lászlónak szánta a leleplező dokumentumokat, azok kétségtelenül valahogy mégiscsak kikötöttek a kormánykritikus sajtónál is.

NEHÉZ ELKÉPZELNI, HOGY GALBÁCS CÉLJA NEM PONTOSAN EZ VOLT.

 

Ezt erősítheti, hogy az Index szerint most azzal is burkoltan megfenyegette a Fidesz első embereit, hogyha nem lépnek az általa kifogásolt ügyekben, akkor akár elindul függetlenként az őszi választásokon. Galbács egykoron maga is befolyásos embernek számított a városban és a helyi Fideszben, de az elmúlt években összetűzésbe keveredett a jelenlegi fideszes polgármesterrel, Görgényi Ernővel és a köreivel, emiatt kiszorították az összes pozíciójából. Nem nehéz Galbács akcióját ezért egy újabb sértett fideszes revansának értelmezni.




Persze ettől még egyáltalán nem biztos, hogy amit állít, abban nem lehet igaza. Galbács ugyanis nagy valószínűséggel nem a levegőbe beszélt, amikor azt mondja, hogy

AZ ELMÚLT CIKLUSBAN A HELYI KÖZBESZERZÉSEK TÚLNYOMÓ RÉSZÉT EGY KIVÉTELEZETT KÖR KAPTA MEG,

azok, akik jóban vannak Görgényiékkel. (Állítása szerint ezeket nem hasra ütéssel állapította meg, hanem kikérte a közbeszerzési adatokat.) Galbács szerint volt olyan év is, amikor a közbeszerzések 93 (!) százalékát kapták ezek a cégek. A volt fideszes politikus a város egyik legsúlyosabb problémájának nevezte, hogy az érintett cégek és a vezetőik lényegében teljesen beépültek Gyula gazdaságába az elmúlt években.

 

Az egyik ilyen vezető Galbács szerint Csizmadia Imre, akinek a körei kapták néhány éve a kiosztogatott trafikoknak nagyjából a felét, de ő felügyeli a helyi húsgazdálkodásért felelős Gyulahús Kft.-t is. A másik ember, aki tönkre nyerte magát a közbeszerzéseken, Piskolty Tibor, Galbács szerint ő “szegény emberként” érkezett annak idején a településre, és annak hátán nőtte ki magát olyannyira, hogy mostanra már megkerülhetetlen szereplővé vált a térségben.

 

Galbács, bár ezt az állítását semmivel sem bizonyítja a dolgozatban, de azt mondta, hogy a helyi közbeszerzések előre le vannak zsírozva, azokat direkt úgy írják ki, hogy egy előre meghatározott kör nyerjen jó nagyokat rajtuk.

“AZ A BORZASZTÓ, HOGY A HIVATAL DOLGOZÓI, A KÉPVISELŐK, A BIZOTTSÁGI TAGOK, DE AZ EGÉSZ VÁROS LÁTJA, HOGY MI A HELYZET, DE CSENDBEN VAN”

– mondta Galbács.




 

Az Index szerint a megvádolt Görgényi is megszólalt az ügyben, aki kategorikusan visszautasította a vádakat, és azt mondta, feljelentést fog tenni Galbács ellen. A polgármester hozzátette: Gyula szerinte egy sikeres város, ami épül és szépül, és amelynek gazdasága nagy mértékben fejlődött az elmúlt években. Hogy pontosan mely vádakkal volt problémája, azokat nem akarta részletezni, ahogyan cáfolni sem kívánta a róla megjelent vádakat.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top