Politika

A kormány lehetőséget ad, hogy milliós végkielégítést kapjanak a bukott polgármesterek

Francois Lenoir/File Photo - RC1BE9545E00

Az őszi önkormányzati választások nagy ellenzéki összefogásának köszönhetően, országos átrendeződés várható a városvezetésekben. Rengeteg teleülésvezető cserélődhet le, így a most még fideszes vezetésű településeket felváltják majd az ellenzéki közös jelöltek.




TERMÉSZETESEN A LEKÖSZÖNŐ POLGÁRMESTEREKET SEM KELL FÉLTENI, MIVEL ŐK AKÁR MILLIÓS VÉGKIELÉGÍTÉSEKKEL IS TÁVOZHATNAK.

 

Azok a főállású polgármesterek, akik legalább két évig betöltötték tisztségüket, és az új polgármester megválasztása miatt kénytelenek távozni a településvezetői székből, a törvényi rendelkezések szerint jogosultak háromhavi illetményüknek megfelelő végkielégítésre – közölte az mfor.hu.




 

Ezt az igen magas összeget a képviselőtestület további, legfeljebb háromhavi illetménynek megfelelő összeggel megtoldhatja.

ÍGY A KORMÁNY ADTA LEHETŐSÉGEKNEK KÖSZÖNHETŐEN, A TELEPÜLÉSVEZETŐK CSERÉJE, TÖBB MILLIÁRD FORINTTAL TERHELHETI MEG A KÖLTSÉGVETÉST.

 

Az újraválasztott polgármesterek és alpolgármesterek további foglalkoztatása nem jár külön juttatással, illetve a távozó önkormányzati képviselők se kapnak végkielégítést.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top