Egyéb

CDU: A magyar kormány döntse el, hogy elhagyja-e az Európai Uniót

CDU: A magyar kormány döntse el, hogy elhagyja-e az Európai Uniót

“Magyarországnak meg kell tanulnia csapatban játszani. Magyarországnak el kell döntenie, hogy az EU valódi tagja akar-e lenni, és nem csak az EU pénzügyi támogatását akarja elfogadni, és hozzájárul-e ahhoz, hogy az EU erős legyen” – ezt mondta Johann Wadephul, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) frakcióvezető-helyettese a német közszolgálati televízió (ZDF) vasárnapi adásában.

Wadephul a Berlin direkt című műsorban ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy a magyar kormány egy ideig blokkolta az EU elítélő nyilatkozatát a kurdok elleni török offenzíváról. A CDU frakcióvezető-helyettese szerint ez a magyar magatartás végig érezhető volt, ezért azt sürgetik, hogy

Magyarország most világosan pozicionálja magát, játsszon csapatban, vagy döntenie kell arról, hogy elhagyja az Európai Uniót.

Berlin direkt

Beágyazott videó

Szijjártó Péter külügyminiszter korábban elismerte, hogy vétóval blokkolták az uniós elítélő nyilatkozat elkészültét. Az egyeztetések folytatódtak, és miután a helyzet súlyosabb lett, végül megszületett a közös deklaráció, de a magyarok ebbe csak úgy egyeztek bele, hogy az az EU Külügyi Főképviselőjének legyen a nyilatkozata.

A magyar diplomaták ellenkezése miatt végül majdnem egy napot késett az uniós nyilatkozat, amellyel Brüsszel az újabb menekülthullámot kockáztató szíriai katonai beavatkozás ellen emelt szót. A múlt hét szerdán kiadott nyilatkozatban az Európai Unió arra szólítja fel Törökországot, hogy azonnal állítsa le az egyoldalú katonai hadműveletet, mivel az további civil áldozatokat követelhet és újabb menekülthullámot indíthat meg.

A múlt hét kedden Bakuban tárgyaló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: a magyar nemzeti érdek az, hogy a törökök Szíria irányába oldják meg a bevándorlási kérdést, és ne Európa irányába. Szijjártó szerint Törökország szíriai akcióival kapcsolatban a magyar kormánynak egyetlen dolgot kell figyelembe vennie, a magyar nemzeti érdeket. Ez pedig az, hogy  kerüljük el, hogy több százezer vagy akár millió illegális bevándorló megjelenjen Magyarország déli határánál.

 

Forrás:Index




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top