Politika

Készül az újabb alkotmánymódosítás

Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Miután az önkormányzati választásokon több helyen, de főként a fővárosban vereségeket szenvedett a kormányzó Fidesz-KDNP, egy átfogó alaptörvény-módosításba kezdhet a kormány. Olyan identitásbeli kérdéseket vesznek elő, mint a homoszexualitás kérdése, a kereszténység védelme, vagy a halálhoz való jog. De jöhet a kábítószerfogyasztással kapcsolatos új passzus is az alkotmányba.
 

Egy “narancsszínű alkotmánymódosításra” lenne szükség a szivárvány színű budapesti balliberális áttörésre válaszul. Karácsony Gergely vasárnapi győzelme, és Budapest elvesztése után válhat igazán aktuálissá egy az önkormányzati választásokon a Fideszre szavazó, a naracsszínű vidék Magyarországának a keresztény-konzervatív értékválasztását megtestesítő alkotmánymódosítás (melyről az elmúlt másfél évben már oly sok szó esett) mondják fideszesek – kezdi cikkét az Atv.hu, melyben fideszes forrásokra hivatkozva arról írnak, hogy a már másfél éve tervezett, a tavalyi választás után Orbán Viktor által bejelentett alaptörvény-módosítás hamarosan megtörténhet.

 
A legfontosabb, hogy a keresztény szabadságot emelnék be az alkotmányba, mert azzal a Fidesz-KDNP tábora könnyen azonosulni tud. “A normális Magyarország-értékek mellett lehetne akár demonstrálni, felvonulni is Budapest utcáin, különösen, ha majd Karácsony Gergely “szivárványszínű zászlóval vonul a Budapest Pride-on” – tette hozzá a lapnak nyilatkozó egyik forrás.

 

Állítólag a miniszterelnök az önkormányzati választások után akciótervet hirdet a gyerekvédelem terén – ezt részben már Kötcsén a pikniken megígérte -, és ennek lesz egy, a gyermekek azonos nemű párok általi örökbe fogadását érintő, valamint egy drogellenes pontja is. Úgy vélik, hogy ezekkel a változtatásokkal a többségi társadalom könnyen azonosulni tud majd, ahogy a vitásabb pontok között az eutanázia tilalmának ügye is bekerülhet az alaptörvénybe.

 

Felelevenítik a cikkben, hogy az Index még a nyáron – Tarlós győzelmének esetére – egy durva hatalomkoncentrációs alkotmánymódosítást vetített előre: az ügyészségtől az alkotmánybíróságig, és a kormánypárti sajtóban ellenzékinek elkönyvelt Országos Bírói Tanács jogkörei is változott volna, valamint a munkaadók viszonyát szabályozó részeket is átírták volna a munkavállalók lehetőségeit csorbítva. Viszont az Atv.hu cikke szerint a vereség miatt ezeket elvetették, mert a forrásaik szerint csak a teljes fideszes győzelmi mámorban működhetett volna ez a javaslatcsomag.

 
A másik ok a portál által vázolt forgatókönyvben a konszolidált, szimbolikus és identitásbeli kérdések szabályozása mellett, hogy a Fidesz-KDNP nem akarja büntetni a budapestieket, amiért elfordultak a kormánypártoktól.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top