Politika

A Fidesz nem szavazhat az Európai Néppárt új vezetőiről, meg sem hívták Orbánékat a kongresszusra

nyugatifeny.hu

Kínos.
Orbán Viktort és a Fidesz tagjait nem hívják meg az Európai Néppárt (EPP) november végi zágrábi kongresszusára – erősítették meg a Népszavának.

 

Az EPP március 20-án felfüggesztette a magyar párt tagságát , ebből következik, hogy nem vehetnek részt a tisztújító kongresszuson.

 
A kétnapos tanácskozáson részt vesznek az EPP-s tagpártok elnökei valamint állam- és kormányfői, köztük Angela Merkel német kancellár, Leo Varadkar ír miniszterelnök és Sebastian Kurz, az osztrák kancellári szék várományosa.

 

Ott lesz Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság megválasztott elnöke, Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület jelenlegi vezetője és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke.

 

Zágrábban a küldöttek megválasztják az EPP új elnökét, főtitkárát, kincstárnokát és tíz alelnökét.

 

Több állásfoglalást is elfogadnak, többek között a klímaváltozásról és a fenntartható fejlődésről, valamint módosítják az alapszabályt.
 

A Fidesz nem szólhat bele ezekbe a döntésekbe, és a tagságának a megvitatása sem szerepel a kongresszus napirendjén.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top