Politika

Jön a válság, 1200 embert leépítenek a győri Audi-gyárban

nyugatifeny.hu

Ez a teljes dolgozói állomány 10 százaléka.
Jelentős létszámcsökkenés van folyamatban az Audi Hungária győri gyáránál – erről a vállalat több munkatársa számolt be a G7.hu gazdasági portálnak. Úgy tudják: a létszámcsökkentés folyamatos.

 

A lapnak nyilatkozó több forrás szerint nagyjából egy hónapja jelentette be a gyár vezetése, hogy

1200 emberrel csökken

a dolgozók száma a közeljövőben a gyárban. Ez a jelenlegi állomány közel tíz százaléka.

 

A létszámcsökkentés elsődleges módja, hogy a határozott idejű szerződéssel rendelkezők nem kapnak új szerződést annak lejártakor. Az egyik Audi-dolgozó szerint ezenkívül a nyugdíj előtt állókat is megpróbálják nyugdíjaztatni.

 

A létszámcsökkentésre az Audinál is rákérdezett a lap, az autógyártó azonban nagyon furcsán reagált a megkeresésre.
 

Az Audi kitért a konkrét válaszadás elől: azt írták, hogy “cáfoljuk, hogy 1200 munkatársat el fognak bocsátani”, de a G7 ilyet nem is állított, hiszen értesüléseik szerint nem szerződések felbontásával csökkentenék a létszámot, hanem a lejáró szerződések meg nem hosszabbításával.

 

Ezt követően hiába kérték, hogy a létszámcsökkentésről szóló információkra reagáljanak, erre érdemben már nem válaszoltak.

 

A lap megnézte az alkalmazottak adatait, ez alapján a létszám csökkentése valójában már tavasszal elindult. Az elmúlt két évben a gyár dolgozóinak száma idén áprilisig hónapról hónapra nőtt, azóta viszont lassú tempóban csökken. Négy hónap alatt több mint háromszázzal kevesebb alkalmazott dolgozik az Audinál.

 

Szimacsek Tibor, az Audi Hungária Független Szakszervezet kommunikációs munkatársa szerint az elmúlt hónapokban több olyan határozott szerződéssel rendelkező munkatársról tudnak, akiknek az Audi valóban nem kínált fel új szerződést.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top