Politika

Mennyibe került nekünk a diktátorparádé? – Így reagáltak az ellenzéki pártok

fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kikérik a költségeket.




Beszámoltunk róla, hogy csütörtökön Budapestre látogatott az ártatlan kurd civilek, köztük gyermekek, nők és idősek lemészárlásában bűnös török diktátor, Recep Tayyip Erdoğan.

 

Az ellene tartott több ezres tüntetésről >>EBBEN A CIKKÜNKBEN<< olvashatsz, most az ellenzéki pártok reakcióit idézzük.

 

A Demokratikus Koalíció szerint Erdoğan mai magyarországi látogatásával egyértelművé vált, hogy a török elnök és Orbán Viktor csupán a saját illiberális szövetségüket akarták demonstrálni Európa előtt.

 

Azt, hogy hiába a hazai és nemzetközi tiltakozás,




Orbán továbbra is segíteni fogja Erdoğannak a szíriai kurdok ellen irányított véres háborúját.

 

A DK úgy látja: Orbán és Erdoğan tárgyalásán semmi olyan nagyobb léptékű megállapodás nem született, amit a külügyminiszterek vagy a szakminiszterek ne tudtak volna egymás között megtárgyalni.

 

Erdoğan látogatása tehát csupán egy gesztus volt Orbán irányába, a két Európa-ellenes politikus illiberális szövetségének megerősítése.

 

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a magyar miniszterelnök nyíltan hajbókol olyan félázsiai diktátorok előtt, akik fittyet hánynak a közös európai értékekre, a demokratikus alapjogokra és a humanizmus parancsára, és szövetségeseit továbbra sem Európában, hanem az elnyomó rendszerek vezetői között keresi.

– áll a DK közleményében.

 

A Momentum részéről Donáth Anna úgy fogalmazott:

“Ma újra kiderült, hogy a magát kereszténynek mondó kurzus, ha érdekei úgy kívánják, szó nélkül hagyja, hogy a török elnök Észak-Szíriában indított háborújában számos kurd civil, köztük kurd keresztények haljanak meg.

 

Most épp tőlük veszünk Mészáros Lőrinc üzlettársának közvetítésével török harci járműveket.”

 

Donáth hozzátette: a mai napon közérdekű adatigénylést nyújtott be a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz Recep Tayyip Erdoğan látogatása kapcsán.

 

Azt kérte a BRFK-tól, hogy küldjék meg neki a török elnök budapesti látogatásával kapcsolatos összes, a politikus védelmére, biztosítására és az esemény előkészületeire a BRFK által elhasznált közpénz listáját.




 

Emellett kéri a főváros új vezetését, hogy számszerűsítse cégei-intézményei extra kiadásait és kiesett bevételeit a diktátor látogatása kapcsán.

 

Ez lehet az első alkalom, amikor például a BKK is számot ad arról, mibe kerül a fővárosi tömegközlekedés feje tetejére állítása Putyin, Erdoğan és más diktátorok vonulása idején.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top