Politika

Rendkívüli: Erdogan megfenyegette Orbán jelenlétében az EU-t, ezért kivághatnak minket

Forrás: Bődey János - Index

Konkrétan kivághatják Magyarországot az Unióból a lejátszódott jelenet miatt.




 

Párszor kiverte már a biztosítékot az uniós vezetők körében Orbán – főként az utóbbi időben – a botrányos viselkedésével, de a mai könnyen lehet, hogy az utolsó pont lesz az i-n. Az hagyján, hogy egy gyalázatos háborús konfliktus kellős közepén úgy tesz, mintha meg lehetne hívni a török vezetőt egy szimpla kétoldalú találkozóra, de ami a mai sajtótájékoztatón elhangzott, az miatt még azt is el tudjuk képzelni, hogy konkrétan kivágják Magyarországot az EU-ból.

 

Erdogan úgy fogalmazott: akár megkapják az Európai Uniótól a beígért anyagi támogatást, akár nem, a menekülteket továbbra is vendégül fogják látni, de csak egy pontig.

“BÁRMIT NEM BÍRUNK EL, HA LÁTJUK, HOGY NINCS MEGOLDÁS, AKKOR KI KELL TÁRNUNK A KAPUKAT”

– fenyegette meg Európát Erdogan.

 

Bármely más uniós vezető azonnal, már a helyszínen kikérte volna magának a török diktátor fenyegetőzését, amelynek nyilvánvaló célja, hogy egy újabb menekültválsággal destabilizálja az európai régiót. Nem úgy Orbán, akinek konkrétan a szeme sem rebbent. Csak annyit fűzött hozzá a fenyegetőzéshez, hogy “mi azt szeretnénk, hogy akinek el kellett hagynia az otthonát, az hazamehessen”. Erre szerinte lehetőséget ad Erdogan terve – amely egyébként nettó hazugság, és csak ürügyként szolgál, hogy leszámolhasson évszázados ellenségeivel, a kurdokkal – az Észak-Szíriában létrehozandó biztonsági zónáról.




 

Szerencsére közben azért zajlik az Erdogan elleni tüntetés is, több ezren vonulnak Budapest utcáin, a Széll Kálmán teret a hideg idő ellenére is teljesen megtöltötték már a tüntetők. A fejleményekről beszámolunk.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top