Egyéb

Segíts egy megosztással: utcára teszi a bank a kómában fekvő fiút!

Negyedik éve fekszik éber kómában a 31 éves Verb Ferenc. A karádi férfi a balesete előtt hitelt vett fel, édesanyja nem csak a gyógyulásáért vív emberefeletti küzdelmet, hanem a bankkal is: bármikor utcára kerülhetnek.




 

Végső elkeseredésében kéri a nyilvánosság segítségét Szászi Veronika. A karádi édesanya negyedik éve ápolja éjt nappallá téve súlyos balesetet szenvedett 31 éves fiát. Az asszony szerint máig tisztázatlan, pontosan mi történt Ferenccel 2012 júniusában.

 




– Az biztos, hogy fürödni indult a motorján a Deseda-tóhoz. Aztán valahogy elesett Füred és Toponár között. A bukósisakja, amit mindig gondosan magára kötött, méterekkel a testétől hevert. A rendőrség szerint nem volt külső behatás, csak felborult. De valaki névtelenül mégis kihívta a mentőket, de nem várta meg a kiérkezésüket – sorolja még most is szomorúan az asszony, akit ez utóbbi azért is lep meg, mert a mentők minden hívásnál megkérdezik: ki hívja őket és honnan. Hisz rengeteg a riasztás. – A rendőrséget csak az eszméletlen fiam várta. Koponyaalapi töréssel, vérbe fagyva feküdt az úton.

 

Ferenc állapotán a műtétek sem tudtak javítani: azóta éber kómában tölti mindennapjait. – Teljesen magatehetetlen, a nap 24 órájában kell foglalkozni vele – mondja az anya, aki szerint a fia most rosszabbul is van, borzalmasan köhög. Vizsgálják, nincs-e tüdőgyulladása.

 

Balesete előtt Ferenc villanyszerelőként kereste kenyerét. Párjával saját lakást szerettek volna, ezért nem sokkal a tragédiája előtt felvett 5 millió forintnyi hitelt. – A törlesztő először havi 60 ezer volt, aztán 120 ezerre duzzadt. Most már 20 millió forintot követel rajtunk a bank, és ezt már nem tudom teljesíteni – rázza a fejét Veronika, akinek még lányáról, agysérüléssel született unokájáról is gondoskodnia kellene.

 

– Két éve a bank szerződést bontott velünk. Vagyis nekem már semmilyen tárgyalási pozícióm nincsen, de az ő követelésük fennáll – magyarázza az asszony, aki minden jogi segítség nélkül el tudott érni valamennyi engedményt. – Február végén felkínálták, ha április végére egy összegben le tudunk tenni nekik 5 millió forintot, elengedik a tartozás többi részét. Ellenkező esetben a jelzálog miatt viszik a házunkat. Egymilliónk sincs, nem hogy öt! – sírja el magát az édesanya. Ezért kéri az emberek segítségét. Még azt is vállalná, hogy az adományozóknak visszafizetnék a segítséget, csak ne a banknak kelljen tartozniuk.




 

– Én egy egyszerű emberke vagyok. Nem szeretek kéregetni. De sosem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz helyzetbe kerülünk.

 

Információink szerint a bank még fontolgatja, hogy adnak további egy hónapos haladékot Ferencéknek.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top