Politika

Orbán: aki Erdogán ellen tüntetett nem rossz indulatú hanem tudatlan

Köszönetet szeretnék mondani a budapestieknek, mert minden ilyen diplomáciai nagyüzem kényelmetlenségeket okoz,” mondta a miniszterelnök Recep Tayyip Erdogan török elnök látogatása után a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában. Orbán Viktor hozzátette: főleg, hogy ha vitatott személyiség is érkezik és tüntetések is vannak, mert szerinte azok legalább akkora felfordulást okoznak, mint a vendégek biztosítása.A török elnök budapesti látogatását kritizáló ellenzékről kijelentette:




 

“kétségkívül arról van szó, hogy nem értik a dolgot. Nem rossz indulatot látok a viselkedésükben, hanem inkább a tudatlanságot.”
Szerinte nem akarják megérteni, hogy ha nem Erdogan a török elnök, akkor nincs, aki megállítsa az Európába tartó migrációt.

 

“Az, hogy a kurdok ügyeit hozzák fel, csak a tudatlanságukat bizonyítja”
mondta a miniszterelnök, hiszen az Irak területén élő kurd közösséget támogatja a kormány, többek közt magyar katonai kiképzőkkel.

“Szerintem ez egy bonyolult gépezet, megértem, hogy ellenzékből nehéz ezt átlátni. Örülök annak, hogy a magyar közvélemény, hogy (..) ezt a külpolitikát támogatja, a közlekedési kényelmetlenségekkel és a szellemi bonyolultságokkal egyetemben.”

 

Orbán szerint az ország külpolitikája összhangban van a magyarok ösztönvilágával. Kijelentette:

 

“van egy politikai filozófiája az országnak, ami egybeesik sokunk személyes életfilozófiájával. Egy szóban összefoglalva: szemmagasság.”
Mert a magyar ember nem szeret se le, se fel nézni, ha mással találkozik, szereti, ha a viszony szemmagasságú, magyarázta.

 




Szerencsére az új főpolgármester komolyan állt a közös ügyeinkhez, mondta az interjú végén Karácsony Gergely kormányülésen tett látogatásáról.

 

“Sok fájdalmas dolgot kellett lehúzni a budapesti fejlesztések listájáról, nem volt egy kellemes délelőtt. Álmokat kellett feladni,”
például a Liget-projektet, mondta.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top