Politika

Elképesztő összeget vett ki Orbán az adófizetők zsebéből a török elnök látogatása miatt!

Fotó: MTI - EPA - A török elnöki hivatal sajtóirodája

Orbán Viktornak minden pénzt megért az, hogy újból találkozhasson a török elnökkel, pláne úgy, hogy azt a magyar adófizetők állták. A teljes összeget egyelőre még nem közölte a kormány, de Recep Tayyip Erdogan egynapos Budapesti kiruccanása a legszolidabb kalkulációval is több tízmillió forintba kerülhetett.




NÉPSZAVA KÖZLÉSE SZERINT, CSAK AZ ÚTBAN LÉVŐ AUTÓK ELSZÁLLÍTÁSA, LEGALÁBB 10 MILLIÓ FORINTBA KERÜLT A RENDŐRSÉGNEK.

 

Mivel a rendőrség nem árulja el, hogy pontosan mennyit költöttek ilyen célokra a török elnök érkezésekor, a lap egy korábbi dokumentumból mégis meg tudta saccolni. Tavaly decemberben kötött ugyanis a rendőrség az autók elszállítására egy három éves szerződést, amiből a mostani költségeket ki lehet számolni.

 

A megállapodás szerint, amit a céggel kötöttek, egy személyautót 40, egy 3 és fél tonna súlyt meghaladó teherautót 140, egy buszt pedig 190 ezer forintért szállítanak el.

ERDOGAN MÚLTHETI VILLÁMLÁTOGATÁSAKOR ÖSSZESEN 271 AUTÓT KELLETT ELSZÁLLÍTANI, ÍGY HA CSAK SZEMÉLYAUTÓKKAL SZÁMOLUNK, AKKOR AZ ÖSSZESEN 10,8 MILLIÓ FORINTBA KERÜLHETETT.

 

Az Autómentők Szövetsége elmondta, hogy ilyen esetekben az állam, tehát lényegében az adófizetők pénzéből fedezik a költségeket.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top