Egyéb

December 1-től luxus lesz a rántott hús

hirzona24.com

Szeptemberben a kereskedők még nem emelték a sertéshús árát, de ez csak idő kérdése,. Azok az országok, ahol házi sertések nem hullanak a pestis miatt, mint például például Magyarország, a korábbinál több sertéshúst exportálnak. Épp ezért árcsökkenésre nem lehet készülni, ha viszont marad a járvány, tovább drágul a disznóhús.

Durván nő a sertéshús ára, és messze még a folyamat vége.

Tovább nőhet a sertéshús ára, tekintve, hogy a kínai sertésállomány jelentős része kieshet a forgalomból jövőre, részben az országban tomboló sertéspestis miatt – egyebek mellett ezt mondta az ATV Start című műsorban a Magyar Hússzövetség társadalmi elnöke. Bár Éder Tamás szerint a húsok ára tovább növekszik a jövőben, attól nem kell félni, hogy luxus termék lenne a rántott hús.

 

 

Jelentősen emelkedett a sertés ára Magyarországon, a húsok pedig már eddig is drágultak. A karaj 10, a comb pedig 15 százalékkal került többe júliusban, mint egy évvel korábban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top