Politika

Gulyás szerint nincs ok a sietségre, nem bizonyított a klímaváltozás

hirzona24.com

Kedden hallgatta meg az Országgyűlés európai ügyek bizottság Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert. Az MTI beszámolója szerint az ülésen szó volt arról is, hogy múlt héten Csehország és Lengyelország mellett Magyarország ellenállása miatt bukott meg az a terv, amely 2050-re klímasemlegessé tette volna az Európai Uniót. 
Gulyás Gergely a meghallgatáson a klímavédelemmel kapcsolatban azt mondta: Magyarország azon országok közé tartozik, amelyek a szén-dioxid-kibocsátást az egyik legnagyobb mértékben csökkentették az elmúlt időben, és tartja a 2030-ra vállalt célját. Az Index beszámolója szerint Gulyás az 1990-ben mért kibocsátási adatokhoz képest bekövetkezett visszaesésről beszélt, mire Szél Bernadett független képviselő arról beszélt, hogy azt a visszaesést a magyar ipar összeomlása okozta, amiből nem lehet hosszú távon megélni, és a magyar kormány klímacélja kidolgozatlan, a minimumnak a minimuma.

Szél és a jobbikos Bana Tibor klímavédelemmel kapcsolatos felvetésére Gulyás kiemelte: az EU-nak van egy 2030-as célkitűzése, ezt senki sem vitatja, ezért nincs ok a sietségre a tekintetben, hogy 2050-ig minek kell történnie. Vannak közös célok, alapelvek, amelyeket senki nem vitat, a józan ész alapján kell meghatározni a célokat – mondta. Hozzátette: Paks nélkül mindenesetre nem lehetséges még a párizsi klímacélok elérése sem.

Hasonlóan érvelt amúgy a másik vétózó miniszterelnök, a cseh Andrej Babis is, aki arról beszélt, hogy miért kéne már most eldöntetünk, mi lesz 2050-ben.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top