Politika

Idén nem kapnak a nyugdíjasok Erzsébet-utalványt karácsonyra – nincs rá pénz!

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Egyre több jel utal arra, hogy idén karácsonyra nem kapnak Erzsébet-utalványt a nyugdíjasok az Orbán-kormánytól, írja a napi.hu.

 




 

A lap emlékeztet, a miniszterelnök tavaly már októberben az Idősek Tanács ülésén bejelentette, hogy decemberben 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kapnak a nyugdíjasok, idén októberben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont csak azt közölte, hogy vizsgálni fogják annak lehetőségét, hogy kapjanak-e a nyugdíjasok utalványokat.

 

 

A napi.hu megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt válaszolta,

IDÉN EDDIG A KORMÁNY KÉT, KÖZVETLEN A NYUGDÍJASOKNAK SZÓLÓ TÁMOGATÁSRÓL DÖNTÖTT: HÚSVÉTKOR 10 EZER FORINTOS ERZSÉBET-UTALVÁNYT FIZETTÜNK KI 29 MILLIÁRD FORINT ÉRTÉKBEN, MOST NOVEMBERBEN PEDIG NYUGDÍJPRÉMIUMOT ÉS EGYSZERI JUTTATÁST FIZETTÜNK KI 41,3 MILLIÁRD FORINT ÉRTÉKBEN.

 

 

Ebben pedig utalás sincsen arra, hogy a kormány egyáltalán foglalkozna a kérdéssel.




 

A cikkben megjegyzik, tavaly a Magyar Posta Zrt. november 26-án kezdte meg az Erzsébet-utalványok kézbesítését, és ez a folyamat egészen karácsonyig eltartott. Magyarul a cégnek legalább egy hónap kellene az „ajándékok” kiszállításához.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top