Politika

Figyelmeztette az USA budapesti nagykövetsége Magyarországot, hogy Kína milliárdos kölcsönei adósságcsapdába hajtanak

hirzona24.com

„Ne essünk adósságcsapdába! Az Egy övezet, egy út kezdeményezés keretében Kína milliárdos kölcsönöket ígér infrastruktúrára és gazdasági fejlesztésre. A valóság sajnos nem felel meg az ígéreteknek, és az országok kezelhetetlen adósságcsapdába kerülnek.” – ezzel a szöveggel posztolt egy angol nyelvű videót pénteken délután az Egyesült Államok budapesti követsége, vette észre a 444.hu.
A lépés valószínűleg nem függetlenül a magyar kormány pekingi tárgyalásaitól. Pénteken derült ki például, hogy a kínaiakkal közösen Mészáros Lőrinc családi cége építheti 750 milliárd forintért a Budapest-Belgrád vasútvonalat, miközben Orbán Viktor miniszterelnök Pekingben az „Egy övezet, egy út kezdeményezést” méltatta.

 

Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Hszi Csin-ping kínai államfő és felesége Pekingben 2019. április 26-ánFotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A videóban egyébként arról van szó, hogy a dél-amerikai Ecuador milyen rossz üzletet kötött Kínával egy vízierőmű építésére, és hogy Kína az ilyen infrastruktúra fejlesztési projektekkel és hitelekkel saját politikai és gazdasági befolyását igyekszik terjeszteni, bezzeg az Egyesült Államokból érkező befektetésekkel milyen jól jár mindenki.

forrás
Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a ReplyLegnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top