Politika

Háromszor többet keresnek a magyarok Németországban.

hirzona24.com

Háromször többet keresnek a magyarok Németországban!




Az elmúlt évtizedben egyre többen mentek Németországba dolgozni, ma már 200 ezernél is több magyar él az országban. Eddig sosem látott adatokat szereztünk arról, hogy mennyit keresnek a magyarok az országban.

A németországi magyar munkavállalókról a német munkaügyi hivataltól (Bundesagentur für Arbeit) kaptunk adatokat. Ebből az látszik, hogy a bejelentett munkavállalók száma 2011-től évi 10-15 ezer fővel nőtt. 2016-ban azonban már csak 9 ezerrel, 2017-ben 8 ezerrel. A magyar állampolgárok 77 százalékát foglalkoztatták 2017-ben főállásban, míg az összes németországi munkavállalónál 65 százalék volt csak ez az arány.

A magyar állampolgárok 2156 eurós havi átlagos bruttó fizetése még így is 667 ezer forintnak felel meg.

Ez több mint duplája a 2017-es 297 ezer forintos magyar bruttó átlagkeresetnek. A nettó keresetekben ennél is nagyobb a különbség.

Bővebben ITT A g7.hu -n olvashat Bucsky

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top