Politika

Leszavazta a Fidesz, hogy a magyar adófizetők is kapjanak lakástámogatást, a külhoni magyarokhoz hasonlóan

hirzona24.com

A DK törvényjavaslatot nyújtott be, hogy itthon is járjon az a 3,3 millió, amit a határon túliaknak adnak.




A Fidesz leszavazta, hogy a magyar adófizetők is megkapják azt a 3,3 millió forintos lakástámogatást, amit a határon túliaknak adnak – közölte kedden a Demokratikus Koalíció.

A párt szerint, míg itthon megszüntették a lakástakarékok állami támogatását, addig a Vajdaságban úgy ad a magyar kormány 3,3 millió forintot házvásárlásra, hogy „nem kell önrész, nem kell hozzá semmit befizetni, nem kell takarékoskodni”. A DK törvényjavaslatot nyújtott be, hogy ugyanezt a Magyarországon élőknek is megadják, de a kormánypárti képviselők a parlament gazdasági bizottságában ezt leszavazták.

Az ellenzéki párt közleményében azt írja: nem a határon túliak támogatásával van bajuk, hanem azzal, hogy a magyar adófizetők nem részesülnek ugyanebből. „Ismét bebizonyosodott, hogy a Fidesz határon túli szavazatvásárlásra költi a magyar adófizetők pénzét, akiket csak fejőstehénnek, alsóbbrendű állampolgárnak tart” – közölte a DK.

 

Tavaly októberben az Átlátszó írta meg, hogy a magyar kormány összesen egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott vajdasági családoknak házvásárlásra.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top