Politika

40 százalékkal megvágnák a gyermektelenek nyugdíját Matolcsyék

hirzona24.com

A Magyar Nemzeti Bank versenyképességi javaslatcsomagja szerint a jövőben csak a kétgyermekesek kapnák meg változatlan összegben az induló nyugdíjat, aki ennél kevesebb csemetét nevelt fel, annak durván megvágnák a juttatását.




Minderről Simonovits András nyugdíjszakértő írt az Élet és Irodalomban, cikkét a hvg.hu szemlézte. A terv szerint

  • a kétgyermekeseknek maradna a korábbi nyugdíj,
  • többletgyermekenként 20 százalék adódik hozzá,

0 és 1 gyermek esetén pedig 40 illetve 20 százalék vonódna le.

 

Simonovits a javaslatot a Rákosi-rendszer gyermektelenségi adójához hasonlította, hozzátéve: jelenleg a világon csak a francia nyugdíjrendszer ad 10 százalékos bónuszt legalább 3 gyermek után, de olyan sehol nincs, hogy valakit azért büntetnének, mert nincs, vagy csak 1 gyereke van.

A nyugdíjszakértő kitért arra is, hogy a nyugdíjalapnál a jövőben figyelembe vennék a családi adókedvezményt is. Simonovits szerint

alapból eltúlzott a nagycsaládosok adókedvezményének mértéke a kétgyerekesekéhez képest, ez a javaslat pedig tovább növelné az aránytalanságot.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top