Politika

A Gyurcsány-kormány idején jobban éltek a nyugdíjasok

hirzona24.com

Éles szóváltás zajlott korán reggel az országgyűlésben. Gréczy Zsolt, a DK képviselője azzal vádolta a kormányt, hogy becsapja a nyugdíjasokat.

 




A DK úgy látja, hogy az infláció magasabb a tervezettnél – rohamosan nő a tej, a kenyér, a hús, a gyümölcs, a gyógyszerek ára -, az Orbán-kormány pedig hagyja, hogy az idős emberek nyugdíja ezzel is értéktelenedjen.

 

Gréczy arról beszélt, hogy az átlagnyugdíj reálértéke 2010 és 2017 között ugyan 16,3%-kal emelkedett, csak éppen 2002-2008 között a nyugdíjak vásárlóereje csaknem kétszer ennyivel, 30,6%-kal nőtt. Gyurcsány idején lényegesen jobb volt nyugdíjasnak lenni – szögezte le Gréczy Zsolt.

 

Ráadásul az Orbán-kormány idején hatalmasra nőtt a legkisebb és legnagyobb nyugdíjak közötti különbség. A milliós havi nyugdíj több mint 35-szöröse a minimális 28500 forintosnak, a nyugdíjasok több mint fele létminimum alatt él. Az Eurostat adatai szerint 2006-ban az idős magyarok 11.7%-a volt kitéve a szegénység kockázatának, ez 2010-re fokozatosan lecsökkent 4%-ra, az önök kormányzásával viszont újra gyors növekedésnek indult és tavaly már több mint 9%-ukat fenyegette ismét ez a veszély.

 

Rétvári Bence államtitkár szerint most jobb az idős embereknek, és válaszában azt kifogásolta, hogy 2009-ban a Bajnai-kormány elvette a 13. havi nyugdíjat – amit persze az Orbán-kormány az elmúlt 9 évben sem adott vissza. Azt pedig végképp nem említette, hogy Orbán 2006-ban 14. havi nyugdíjat is ígért, de ez az ígéret is hazugság maradt.




Szerző: Konczik Márton



Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top