Politika

Kivonultak a svájci parlament képviselői amikor Kövér László megjelent

hirzona24.com

Éppen Svájcban tartózkodik Kövér László házelnök, ahol ellátogatott a helyi parlamentbe is, de nem fogadták túl szívélyesen. A Blick beszámolója szerint, amelyet az Index vett észre, amikor a nemzetgyűlés elnöke köszöntötte a fideszes politikust a látogatói karzaton, a szociáldemokrata frakció és a Zöldek szinte minden képviselője, ahelyett, hogy megtapsolta volna, kivonult a teremből. Így tiltakoztak a magyar kormány politikája ellen.




A szociáldemokraták frakcióvezetője, Roger Nordmann megértette kollégái, szerinte spontán akcióját, de ő maga a teremben maradt. Balthasar Glattli a Zöldektől azt mondta, hogy valóban nem tervezték meg előre az akciót, de más, diplomatikus módszerük nem volt a véleményük kifejezésére.

Volt azonban olyan, akit felháborított a svájci képviselők viselkedése. Albert Rösti, a Svájci Néppárt vezetője sértésként értékelte az akciót. Szerinte inkább hálásnak kellene lenni Magyarországnak, mert betartja a dublini szerződést, biztosította a határait és így legalább rövid időre segített Európának a migránsprobléma kezelésében.

Kiemelt kép: Az Országgyűlés Sajtóirodája által közreadott képen Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a berni magyar nagykövetségen rendezett ünnepi fogadáson 2019. március 18-án. MTI/Az Országgyűlés Sajtóirodája

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top