Politika

Itt a megfejtés! Ezért akar valójában a Fidesz magyar űrhajóst a magyar égre!

Kép forrása: MTI

Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter az Európai Űrügynökség konferenciáján jelentette be, hogy Magyarország 2024-ben, orosz segítséggel, embert kíván küldeni az űrbe.




A további célok között szerepel, hogy 2024-ben Magyarország önálló műholdat állítson Föld körüli pályára. Emellett Oroszországgal együttműködésben magyar tudományos- és mérési eszközöket fog feljuttatni a Nemzetközi Űrállomásra 2024-re. Valamint az is az 5 éves terv része, hogy Magyarország saját mikroműhold-flottát üzemeltessen.

 

A kormány űrkutatás iránti elkötelezettségét jelzi, hogy tavaly ősszel egy űrkutatásért felelős miniszteri biztost is kineveztek Ferencz Orsolya személyében, majd idén azt, hogy az ország versenybe szállna a Nemzetközi Űrhajós Szövetség jövő évi kongresszusának rendezési jogáért, aztán megduplázták az űrkutatásra szánt költségvetési forrásokat, amivel már évi 4,6 milliárd forintot szánnak erre a területre.

A külügyminiszter közölte: a projektben azért Oroszországgal működnek együtt, mert jelenleg egyedül ők tudják feljuttatni a magyar űrhajóst az űrállomásra.

 

Legfeljebb négy űrhajóst képeznek ki, közülük választják ki azt, aki feljuthat az űrállomásra. Kiképzésük 3 évig tart és 7-10 milliárd forintba kerül majd.

Miért ragaszkodik Orbán a magyar űrhajóshoz?

 




 

Gondoljunk csak bele, milyen tudományos projektet támogathat még a kormány, amely legalább annyira jelentős, mint a magyar asztronauta űrbe utaztatása? Amikor majd a köztelevízió élőben kapcsolja az űrhajósunkat, hatalmas sikerként könyvelhetjük el, hogy a Fidesz-kormány ezt is megadta nekünk! Magyar égre magyar űrhajóst!

 

 

Bizonyára sokkal nagyobb show készíthető ebből a projektből, mint néhány kék plakátból, amit ugyanúgy az adófizetők pénzén finanszíroznak…

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top