Politika

Fontos harc dúl Magyarországon – A kormány a nemzet szabadságát akarja elvenni

Pestibulvar.hu

A nemrég nyilvánosságra került adatok azt bizonyítják, hogy sok esetben olyan fideszes kötődésű szervezetek kaptak a kulturális tao-t helyettesítő támogatásból, melyek egyébként arra jogosulatlanok lennének – közölte a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja.




 

Gy. Németh Erzsébet, aki Budapest kultúráért felelős főpolgármester-helyettese is, kijelentette, hogy milliárdokat osztott szét a kormány a kultúrára szánt támogatásból a “fideszes bűnszervezetek” között.

AZ ELLENZÉKI PÁRT SZERINT EZZEL PEDIG A FIDESZ LÉNYEGÉBEN BEISMERTE, HOGY POLITIKAI ALAPON AKARJÁK ÁTALAKÍTANI A KULTURÁLIS ÉLETET.

 

A főpolgármester-helyettes elmondta továbbá azt is, hogy a támogatásokból olyan fideszes önkormányzatok, Fidesz-közeli szervezetek és fideszes politikusok családi cégei részesültek, melyek sok esetben egyáltalán nem foglalkoznak előadó-művészeti tevékenységgel.

Gy. Németh példaként emelte ki Bajkai István fideszes politikust, akinek a felesége 70 millió forintot kapott, valamint szintén kiemelte, hogy a fideszes L. Simon Lászlóhoz köthető cégek székhelyére bejegyzett Levendula Színpad Kulturális Kft 125 millió forintban részesült.




 

A DK elnökségi tagja úgy vélekedett, a kormánypárt csak azért szüntette meg a kulturális tao-t, hogy ők dönthessék el, kik kapnak pénzt, így lényegében szinte csak fideszesek jutnak támogatáshoz. Gy. Németh hozzátette, hogy a színháztörvényt is a kultúra politikai alapú irányítása érdekében fogadtatták el, és ezért akarták “beszántani” a Nemzeti Kulturális Alapot is.

“AKI FEL AKARJA SZÁMOLNI A KULTÚRA SZABADSÁGÁT, AZ A FŐVÁROS, ILLETVE A NEMZET SZABADSÁGÁT AKARJA ELVENNI, ÁM BUDAPEST MEG FOGJA ÓVNI A KULTÚRA SZABADSÁGÁT”

– közölte Gy. Németh Erzsébet az atv.hu beszámolója szerint.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top