Politika

Kellemetlenül kezdődhet az újév a Fidesz számára

Kép forrása: Reuters

A Fidesz néppárti tagságát márciusban függesztették fel, miután a Soros-Juncker plakátkampány kiélezte a konfliktust a pártcsaládon belül. A kormány azóta többször is azt kommunikálta, hogy maga a Fidesz kérte a felfüggesztését a vita rendezéséig.




Az Európai Néppárt EP-frakcióvezetője, Manfred Weber egyértelműen arról beszélt, hogy ellenzi a Fidesz visszafogadását a pártcsaládba. A német Spiegel szerint Weber világos véleményt mondott az ügyről:

A Fidesz és Orbán Viktor nem használták ki az lehetőséget arra, hogy tisztázzák magukat azokban az ügyekben, amik a párt tagságának felfüggesztéséhez vezettek.

 

A felfüggesztéssel együtt a Néppárt egy háromfős, „bölcsek tanácsa” nevű testületet küldött Magyarországra Herman von Rompuy volt Európai Tanács-elnök vezetésével, hogy közelebbről megvizsgálják a Fideszt ért kritikákat.

A bölcsek jelentése a következő hetekben készül el, a Fidesz sorsáról hivatalosan a következő néppárti kongresszuson döntenek, február elején. A Néppárt új elnöke, Donald Tusk a zágrábi kongresszuson – amin a Fidesz nem vehetett részt – azt mondta: semmiképpen nem szabad átengedni a biztonság és a rend ügyét a populistáknak és autokratáknak.




 

Február elején tehát, (nyilván a Fidesz sorsáról döntő kongresszus után) a Fidesz majd eldönti, hogy érdemesnek találja-e a Néppártot arra, hogy továbbra is tagok maradjanak.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top