Politika

Kénytelen volt meghátrálni Orbán – ezzel már nem tudott szembemenni

Pestibulvar.hu

Két dokumentum került a parlament elé, melyek felszólítanák a kormányt, hogy 2030-ra legalább 55 százalékkal csökkentse üvegházhatású gázok kibocsátását és legalább 30-cal az energiafelhasználását, végső energiafogyasztásának pedig legalább 35 százalékát megújuló energiákból nyerje. Ezen kívül a két beterjesztés azt is kéri, hogy 2050-re érje el hazánk a teljes klímasemlegességet, a nettó nulla üvegházgáz-kibocsátást.




 

Az egyik törvényjavaslat beterjesztóje Tordai Bence, a Párbeszéd politikusa, míg a másikat az LMP frakciója jegyzi. A Fenntartható fejlődés bizottságában a fideszesek nem voltak hajlandóak tárgyalni a két beterjesztést, azonban valami közben történhetett a háttérben, mert

ORBÁN VÉGÜL MEGHÁTRÁLT, ÉS A PLENÁRIS ÜLÉSEN A KÉPVISELŐK MÁR ELSÖPRŐ TÖBBSÉGGEL TŰZTÉK NAPIRENDRE A KÉRDÉST.

 

Ez azonban még nem jelent semmilyen döntést, csak annyit, hogy az Országgyűlés végre érdemben tárgyalhat a klímaválság kezeléséhez szükséges sürgető lépésekről. Az világosan látszik, hogy egyenlőre a Fidesz sem lenyelni, sem kiköpni nem tudja a klímaválsággal kapcsolatos kérdéseket és vitákat. Egyrészt megpróbálja a szakértői szintről a politikai térfélre terelni a témát, és csak ellenzéki balliberális hisztinek feltüntetni (lásd esik a hó, nincs itt semmi baj kijelentésüket), másrészről pedig érzékeli, hogy a társadalomat egyre erőteljesebben foglakoztatja a globális felmelegedés és a Föld jövőjének kérdése.




Annyi vehető ki a Fidesz taktikájából, hogy egyrészt megpróbál érzékenyebbnek mutatkozni, mint most a parlamentben, és egy-egy politikusának kiadta feladatba a zöld-ügyek menedzselését, másrészt újra aktivizálta Németh Szilárdot és a migráns válság sulykolását, hátha újra tudja majd ezzel átvenni a közéleti tematikát. Az viszont tisztán és világosan látszik:

A FIATAL KOROSZTÁLYT SOKKAL INKÁBB AGGASZTJA A FÖLD JÖVŐJE, MINT NÉMETH SZILÁRD AGYMENÉSE.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top