Politika

Kövér nem tűri a rendbontást – Hatalmas pénzbüntetéseket szabott már ki eddig!

Forrás: nol.hu

2013-ban vezették be az Országgyűlésben azt a szabályt, hogy a házelnök a rendbontó képviselőket pénzbírsággal sújthatja. Ezt azóta összesen 153 alkalommal alkalmazták – derítette ki a 24.hu az általuk kikért adatigénylésből.




AZ EDDIG ELTELT HAT ÉVBEN ÖSSZESEN 72 MILLIÓ FORINT FOLYT BE A KÉPVISELŐKRE KISZABOTT BÜNTETÉSÉBŐL.

 

A rekordot jelenleg Szél Bernadett tartja, akit a házelnök már hétszer bírságolt meg.

 

Az adatigénylésből az is kiderült, hogy a tiszteletdíjak csökkentéséből befolyt pénz az Országgyűlés Hivatalának költségvetésében maradványként szerepel. A lapnak azonban több képviselő is azt mondta, hogy a kezdetekhez képest, a büntetési gyakorlat időközben változott. Míg az elején sárga csekken kellett befizetni a kiszabott büntetést, most már csak egyszerűen levonják azt a nekik járó tiszteletdíjból.

Az is kiderül továbbá, hogy a kiszabott összegek komoly mértékben nőttek az évek során.

AZ ELSŐ BÍRSÁG 131 EZER FORINT VOLT, MÍG IDÉN MÁR SZABTAK KI 1 MILLIÓ 780 EZER FORINTOS BÜNTETÉST IS.

 




Az is elmondható továbbá, hogy eddig szinte csak ellenzéki képviselőket sújtottak pénzmegvonással, ami a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a megbírságolt politikusnak nem fizetik ki a tiszteletdíja teljes összegét, csak azt, ami a rá kiszabott büntetés levonása után marad. Emiatt az eljárás miatt egyébként több képviselő is pereskedik Strasbourgban.

forrás




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top