Politika

A kormány ingyen adja a 150 éves Ybl-villát a Türk Tanácsnak! + Videó!

fuggetlennemzet.hu

Elfogadták a törvényt, ingyen használatra adja oda a Türk Tanács budapesti képviseletének az Ybl-villát – derül ki az RTL Klub Híradó riportjából.




 

A Budakeszi úton fekvő Ybl-villa az 1850-es években épült Hild József tervei alapján neoreneszánsz stílusban. Háromszintes, nyolcszáz négyzetméteres, 2016-ban vásárolta meg az Orbán-kormány a benne lévő műtárgyakkal együtt csaknem 1,4 milliárd forintért.

 

 




Ugyanúgy, mint a Kreml-közeli orosz Nemzetközi Beruházási Bank (IIB), a Türk Tanács is diplomáciai mentességgel nyithat irodát, Budapesten, a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter által benyújtott törvényjavaslat pedig úgy hangzik, hogy a működés költségeit, beleértve a fenntartást és a munkatársak bérét az Orbán-kormány – értsd: a magyar adófizetők – állják „önkéntes hozzájárulás” formájában. Az iroda teljes adómentességet is élvezhet a vagyonára és az eszközeire, az egyedüli kivétel az ingatlanadó, de azt is az Orbán-kormány fizeti.

 

A törvényjavaslat elfogadásakor az ellenzék azzal érvelt, hogy a Türk Tanács budapesti jelenléte nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

 

Az RTL Klub Híradójának a Külgazdasági és Külügyminisztérium úgy nyilatkozott, a Türk Tanács irodája ugyanolyan jogosultságokkal rendelkezik, mint bármelyik másik nemzetközi szervezet magyarországi központja.

Forrás: 168 Óra




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top