Politika

Így tettek zsebre 2071 milliárdot Mészáros Lőrinc és Szíjj László építőipari cégei!

fuggetlennemzet.hu

Felfoghatatlanul nagy összegű, 2107 milliárd forint értékű állami megbízást nyertek el Mészáros Lőrinc és üzlettársa Szíjj László építőipari cégei 2010 szeptembere és 2019 novembere között – írja a saját számításai alapján a hvg.hu. Mivel a cégeik jelentős része konzorciumban nyert a pályázatokon, nem világos, hogy a két vállalkozónál mennyi pénzt kapott ebből az összegből, de

 




a Szíjj-féle a Duna Aszfalt Kft. összesen 1275,6 milliárd forintnyi
a nyilván Mészáros-tulajdonban lévő Mészáros és Mészáros Kft.-nek, illetve az R-Kord Kft.-nek 506,3 milliárd forintnyi, illetve 289,3 milliárd forintnyi
közbeszerzést tudhatott magának a kilenc év alatt. Jelentős részét mindössze négy állami megbízótól,

 

a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-től (NIF),
a Magyar Közút Nonprofit Kft.-től,
a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft.-től (NFP)
és az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól
nyerték el.

 

A Duna Aszfalt Kft. legnagyobb megbízója a NIF volt 811 milliárd forinttal, a második legnagyobb a Magyar közút 174 milliárddal, a harmadik legnagyobb Szolnok városa 25 milliárddal.

 

A Mészáros és Mészáros Kft. legtöbbet szintén a NIF-től kapta, amely 176 milliárd forint értékben bízott a cégre munkát. A második hely az NFP-é 150 milliárd forinttal, a harmadik az Országos Vízügyi Főigazgatóságé 108 milliárd forinttal.




 

A R-Kord Kft. ugyancsak a NIF pályázatain szakította legnagyobbat, mégpedig 266,8 milliárd forintot. Ezt a a Győr-Sopron-Eberfurti Vasút Zrt. követi mindössze 16 milliárddal és a MÁV 6,5 milliárddal.

Forrás: 168 Óra




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top