Politika

Orbán: Az Európai élmezőnyben van a magyar nyugdíjasok életszínvonala…

thehungariantimes.hu

Orbán Viktor: “Az Európai élmezőnyben van a magyar nyugdíjasok életszínvonala!” Ezzel magyarázta a legfrissebb statisztikai adatokat Orbán Viktor:




Az Európai Unióban élő nyugdíjasok 14 százaléka van kitéve a szegénység kockázatának, Magyarországon ez az arány mindössze 9 százalék. Ezzel az adattal az uniós tagországok élmezőnyében vagyunk, csak Franciaország, Dánia és Szlovákia előz meg minket. – nyilatkozta a miniszterelnök.

 

A hazai balliberális sajtóban idolként beállított Balti-országokban kifejezetten szörnyű a nyugdíjasok helyzete, de Németországban sem rózsás az összkép. Az uniós statisztikai hivatal rendelkezésére álló legfrissebb (2017-es) adatok szerint a szegénység kockázatának kitett nyugdíjasok aránya a tagállamok többségében 10 és 25 százalék közé esik.

Az uniós átlag 2013-ban még 12,6 volt, azóta folyamatosan emelkedik. Az uniós meghatározás szerint a „szegénység kockázatának” azok az emberek vannak kitéve, akik olyan háztartásban élnek, amelynek ekvivalens összjövedelme nem éri el a háztartásokra számított nemzeti ekvivalens mediánjövedelem 60 százalékát.




A szám tehát azt mutatja, hogy a nyugdíjas a társadalom többi tagjához képest mennyi jövedelemmel rendelkezik. Azért sem abszolút szám, mert a megélhetési költségek a különböző országokban különböznek – vagyis nem ugyanannyiért lehet megélni Németországban, mint Magyarországon (Magyarországon a KSH adatai szerint 2017-ben az egyszemélyes háztartásokra vonatkozóan az „éves szegénységi küszöb” 1 006 249 forint volt). A 2017-es adatok szerint
a nyugdíjasok több mint 30 százalékát négy tagállamban fenyegeti a szegénység: Észtországban (46 százalék), Lettországban (44 százalék), Litvániában (37 százalék)
és Bulgáriában (32 százalék) – írta az uzletem.hu.

ForrásBudapest-1873




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top