Politika

Túlárazott megbízás: 1,3 milliárd Ft-ot költött ügyvédekre a fideszes pécsi vezetés!

fuggetlennemzet.hu

Sajtótájékoztatón jelentette be Péterffy Attila, Pécs új polgármestere, hogy az immár hetek óta zajló átvilágításon újabb gyanús ügyletekre sikerült bukkanniuk, miután megvizsgálták, hogy az önkormányzat, és az alá tartozó gazdálkodó szervezetek milyen ügyvédi szolgáltatásokat vettek igénybe az előző önkormányzati ciklusban, és ez mennyibe került.

 




A végösszeg igen borsos:

több mint 1,3 milliárd forint ügyvédi munkadíjat fizetett ki az önkormányzat és annak gazdálkodó szervezetei.

Vannak olyan gazdasági társaságok, mint például a városüzemeltetéssel foglalkozó Biokom, amely 217 millió forintot, vagy a Tüke Busz, ami 160 millió forintot fizetett ki ügyvédi díjakra.

A pécsi cégek átvilágításával megbízott, pécsi ügyvédekből álló csoport vezetője, Bodnár Imre közölte, hogy áláspontjuk szerint ezek a szolgáltatások körülbelül egyharmadával túl vannak árazva.

 




A polgármester jelezte, hogy december 15-i hatállyal az összes, általuk aggályosnak ítélt ügyvédi megbízást felmondják, az elsődleges céljuk ugyanis az, hogy a lehető leghamarabb „takarékos üzemállapotba” hozzák a várost. Azt is jelezte, hogy a jövőben nem lesznek az eddigihez hasonló, átalánydíjas ügyvédi megállapodásaik, amelyek konkrét tartalom nélkül működnek, ezek ugyanis „tipikusan kifizetésre alkalmas” eszközök. Ehelyett a továbbiakban óradíj alapú, kifejezetten konkrét ügyletekhez kötött szerződéseket kötnek majd – írta Mérce.

Forrás: 168 Óra




Segítsd fennmaradásunk!
Csatlakozz hozzánk!



Kattints a hozzászóláshoz

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply



Legnépszerűbb

Az 1848-as szabadságharc idejében a bátor ifjak 12 követelésében az első (így legfontosabb) pont az volt, hogy ne legyen CENZÚRA.

Mi ennek eleget téve oldalunkról kiűzzük a cenzúrát és a híreket teljes formában ferdítés nélkül, annak eredetiségét megőrizve közöljük olvasóink felé.

Csatlakozz hozzánk!

Független hírek © 2018 Themetf

To Top